Deer Tick - Negativity (2013)

Rock / Roots
Label: Partisan

1. The Rock (4:14)
  2. The Curtain (3:35)
  3. Just Friends (3:02)
  4. The Dream's in the Ditch (3:11)
  5. Mirror Walls (4:51)

10. Hey Doll (3:08)
  11. Pot of Gold (5:39)
  12. Big House (3:25)
avatar van Lambchop
Luister hem nu, ben erg benieuwd, helemaal na de geweldige review op written in music

avatar van heartofsoul
Van John McCauley (aka Deer Tick) kende ik tot voor kort eigenlijk alleen The Black Dirt Sessions, en dat album had een gunstige indruk bij mij achtergelaten. Dit nieuwe album heb ik de afgelopen week uitgebreid op de Luisterpaal kunnen beluisteren, en het overtreft mijn verwachtingen. Ik realiseer me, dat het muziekaanbod groot is, en misschien is dat de reden, dat sommige albums ondergesneeuwd dreigen te raken, maar hopelijk zal dat met dit album niet gebeuren. Ik hoor alleen maar goede liedjes, en de stem van McCauley vind ik prachtig expressief. Je moet alleen van dat rauwe in zijn stem houden natuurlijk. Voeg daarbij de rijke instrumentatie en een kristalheldere productie, en ziedaar: een muzikaal hoogtepunt van het muziekjaar 2013. Maar de persoonlijke smaak is uiteraard primair bepalend. Sorry voor dit warrige betoog, veroorzaakt door griep en koorts.