Steelheart - Tangled in Reins (1992)

Label: MCA

1. Loaded Mutha (5:43)
  2. Sticky Side Up (4:33)
  3. Electric Love Child (6:27)
  4. Late for the Party (4:17)
  5. All Your Love (6:53)
  6. Love'em and I'm Gone (5:38)
  7. Take Me Back Home (4:44)
  8. Steelheart (5:44)
  9. Mama Don't You Cry (5:49)
  10. Dancin' in the Fire (3:49)
avatar van Edwynn
Iets minder dan het debuut, maar toch zeker een vermakelijke hardrockplaat. De muziek is op typische Amerikaanse leest geschoeid en voor liefhebbers van dat genre zeker de moeite waard.
Let op het fenomenale stemgeluid van zanger Mike Matijevic. De stem achter de film Rock Star (Nee, Marky Mark zong niet zelf ).

avatar van vielip
Er goeie opvolger die ietsje minder is dan z'n voorganger. Maar ja, wat wil je ook met zo'n album?! Die valt eigenlijk niet te evenaren. Laat staan overtreffen! De produktie is bij dit album wat beter verzorgd. Een wat meer transparant geluid. Ook op dit album weer twee ijzersterke ballads (All your love en Mama don't you cry).
Het nummer Steelheart is erg gaaf. Aggressief en fel, heerlijk!

Ozric Spacefolk
Niets meer toe te voegen aan voorgaande recensies. Niets dan lof voor deze uitstekende hardrockplaat. Inderdaad waanzinnig goede zanger. Rauw en melodieus....

Ozric Spacefolk
Loaded Mutha, dat zie ik Skid Row niet na doen....

avatar van vielip
Grappig dat jij bij dat nummer ook aan Skid Row moet denken. Heb ik ook altij gehad

avatar van Edwynn
Met dat verschil dat die Matijevic er alles en iedereen finaal uitgilt.

Ozric Spacefolk
Gitarist Snake is natuurlijk een soort maatstaf voor me, voor dit soort metal/rock bands.

Sebastian Bach niet zo. Ik ken zoveel betere zangers...

avatar van vielip
Bach mag de veters nog niet strikken van Matijevic! Moge dat duidelijk zijn!!

Ozric Spacefolk
Uiteraard, maar andere kleine bandjes uit de periode 1989-1991 (Baton Rouge, Babylon AD, Wildside, Asphalt Ballet, XYZ, Tora Tora) hebben ook betere zangers dan Bach.

Het was (net als bij Vince Neil), meer het uiterlijk en de attitude dat de heren zo beroemde maakte. Ze stonden in alle bladen en daten met alle modellen.

Maar nogmaals, over Snake geen slecht woord. Dat was wel één van de betere gitaristen uit die tijd....

avatar van Edwynn
Bach heeft wel charisma. En hij kan een verhaal overbrengen. Dat compenseert zijn ietwat beperkte bereik met het grootste gemak.

Matejevic' bereik daarentegen... Zijn geluid zal niet iedereen aanstaan. maar het is zonder meer indrukwekkend.

Ozric Spacefolk
Ik krijg altijd kippenvel (onbewust) van falsetto's... Daarom heb ik ook een zwak voor de Powermetal van bijv. Helloween.

Matejevic schiet ook soms zo heerlijk die hoogte in... Geil man....

avatar van Edwynn
Het grappige aan Matejevic is dat hij geen gebruik maakt van falsetto's. Michael Kiske overigens ook nauwelijks.

Ozric Spacefolk
Hoe heet dat dan als je loepzuiver de hoogte in schiet?!?

overigens Kiske =

avatar van Edwynn
Je kunt het goed horen aan She's Gone van het debuut album. Daarin gaat hij heel langzaam doch vloeiend van laag naar hoog. Er wordt geen ander register gebruikt.

Het is lastig uit te leggen. Maar King Diamond is bijvoorbeeld puur falsetto.

Ozric Spacefolk
King Diamond, Bruce Dickinson en Halford heb ik allemaal redelijk moeite mee.

Ik lees nu net dat Muse en Beegees falsetto gebruiken... Nee daar houd ik niet van, inderdaad.

Dingen als deze band of Helloween, dat dus.