Oomph! - Sperm (1994)

Duitsland
Label: Dynamica

1. Suck - Taste - Spit (4:41)
  2. Sex (3:07)
  3. War (4:14)
  4. Dickhead (3:43)
  5. Schisma (1:06)
  6. Feiert das Kreuz (4:55)
  7. Love (4:24)
  8. Das Ist Freiheit (5:38)
  9. Kismet (2:48)
  10. Breathtaker (4:55)
  11. Ich Bin der Weg (5:04)
  12. Said [Live] (4:23)
avatar van LinkinPark90
Het tweede album van Oomph! Dit album wordt aanzien als het eerste album in de stijl Neue Deutsche Härte (aangezien deze plaat ongeveer een jaar voor Herzeleid van Rammstein uitkwam).

De band koos op hun tweede album dus voor een totaal ander geluid als op hun debuut. Op hun debuut waren geen metal invloeden te horen. Waar men op het debuut een band als Depeche Mode als invloed had, hoor ik op deze tweede plaat invloeden terug in het gitaarwerk van bands zoals Ministry, Prong, Pantera en Sepultura. De band heeft dus elementen van groove metal en industrial metal in hun sound verwerkt maar klinkt wel origineel met een eigen sound.

Engelstalige en Duitstalige nummers wisselen elkaar opnieuw af. Tekstueel is het misschien wat flauwer, op volgende albums zou dit een stuk beteren. Nummers als Feiert das Kreuz, Sex of opener Suck - Taste – Spit klinken nog steeds goed anno 2020. Vorig jaar is er een remaster van dit album uitgekomen op cd en lp.