The Irrepressibles - Nude : Landscapes (2013)

Label: Of Naked Design

1. Our World It Fell So Quietly (5:54)
  2. New World [Live at the Limehouse] (4:03)
  3. (The Winds) (0:17)
  4. The Boy in the Lake (4:31)
  5. Arrow [Orchestral Version] (3:55)
  6. Two Men in Love [Live at the Limehouse] (4:37)
  7. (The Sea) (0:29)
  8. Ship (2:17)
  9. Needing Release from You (3:30)
  10. (The Rain) (0:34)
  11. Always on My Mind (5:52)
De eerste van 3 EP's die de komende maanden gaan uitkomen met nieuwe versies en nieuwe nummers.
Iets om naar uit te kijken voor mij.

avatar van keijzm73
Release in oktober. Een mooie maand om erin duiken. Ik ben 'The Irrepressibles' namelijk een beetje uit het oog/ oor verloren. Of misschien wel meer bewust naar de achtergrond geschoven. Wellicht heb ik de voorganger 'Nude' teveel geluisterd toe ie uitkwam. 'Nude' is dan ook een zeer aangrijpend/ emotioneel album. Muziek waar je echt aan toe moet zijn en voor moet gaan zitten. Dat is het mooie, maar tegelijk het dubbele van de muziek van 'The Irrepressibles'. Voor mij tenminste. Ik zet het niet vaak op, maar als ik het luister komt het wel aan.

Er zijn van die bandjes die me enorm dierbaar zijn. The Irrepressibles is er zo eentje. Het persoonlijke contact met zanger Jamie McDermott maakt dat alleen maar intenser natuurlijk. Een emotionele man die z'n hele ziel en zaligheid in zijn muziek legt.
MusicMeter heeft er inmiddels ook kennis mee kunnen maken en nummers als In This Shirt en Two Men in Love zijn nummers die het goed doen op deze site.

Gisteren is deel 1 van 3 EP's uitgekomen Nude: Landscapes genaamd (de andere 2 volgen begin 2014).

Elf nummers met de nadruk op de akoestische kant van de band (alle electronica van Nude is er uit gehaald).
Schitterende live versies in de vorm van New World, in deze kaalheid misschien nog wel intenser dan het origineel en Two Men in Love een nummer dat in elke versie gewoon weergaloos mooi is en blijft zo ook deze live versie waarop Jamie zichzelf begeleidt op piano.

Ook staan er nieuwe tracks op waaronder The Boy in the Lake, voor grote fans waaronder ikzelf geen nieuw nummer overigens, Needing Release from You dat puur is in al zijn eenvoud, Our World It Fell So Quietly met de nadruk op een donkere sfeer en de cover Always on My Mind. Valt er aan dat nummer nog wat toe te voegen met al die bestaande covers? Ja! Dit is een prachtige piano ballade geworden waar de zang van Jamie wederom centraal staat.

Nude: Landscapes is een fantastische toevoeging aan het album Nude en is met z'n bijna 36 minuten een zeer aangename EP te noemen waar je weer heerlijk van kunt genieten als je The Irrepressibles een warm hart toedraagt.

avatar van Bardt1980
Erg benieuwd naar deze release. Afgezien van de speelduur zou je aan het aantal nummers te zien niet meteen aan een EP denken. Leuk dat er de komende maanden met regelmaat dus nieuw materiaal uit gaat komen

Ze hadden ook voor een heruitgave van Nude kunnen kiezen met extra cd maar dit bevalt mij beter. Je kunt nu zelf beslissen of je deze extra's wilt hebben of niet.

avatar van muziekobsessie
ja ben hier ook wel benieuwd naar ben niet zo van de electronica

Op 27 januari zal de tweede EP verschijnen Nude : Viscera genaamd.

Op deze EP zal een alternatieve versie van Pale Sweet Healing komen te staan. Van dat nummer is onlangs een clip verschenen: YouTube - PALE SWEET HEALING - THE IRREPRESSIBLES