Holy Moses - Finished with the Dogs (1987)

West-Duitsland
Label: Aaarrg

1. Finished with the Dogs (2:28)
  2. Current of Death (2:40)
  3. Criminal Assault (3:24)
  4. In the Slaugtherhouse (2:31)
  5. Fortress of Desperation (3:51)
  6. Six Fat Women (3:00)
  7. Corroded Dreams (4:04)
  8. Life's Destroyer (2:57)
  9. Rest in Pain (3:19)
  10. Military Service (3:38)
  11. Road Crew * (4:07)
  12. Life's Destroyer [Live] * (3:09)
  13. Current of Death [Live] * (2:56)
  14. In the Slaughterhouse [Live] * (2:51)
  15. Finished with the Dogs [Live] * (2:59)
avatar van exodus
Knallend Thrashalbum, waarvan het nummer Current of Death net iets boven de andere nummers uitsteekt!

avatar van Madjack71
Dit is Thrash van de bovenste plank!! Snoeihard, knallend en rammend, gezongen door een schattige jongedame. Destijds op Dynamo Open Air gezien toen het nog in Eindhoven plaats vond. Er kwam een mooie blonde meid het podium op en toen die haar muil opensperde kwam er toch een geluid uit, Lemmy van Motorhead zou er spontaan verliefd op worden. Yep brings back memories.

avatar van exodus
Heb ik ook op Dynamo gezien, zij waren de openers 's middags. Later zouden voor de Thrashliefhebbers, waaronder ik, Forbidden en Sacred Reich ook nog de planken betreden. Voor de rest traden Armoured Saint, Sleeze Beeze en Savatage ook op. Hele dag zonnig weer toen in mei 1989. Ik word een beetje ouder, maar dat weet ik allemaal nog wel. Een jaar eerder heb ik Holy Moses ook al gezien op het beruchte en legendarische Metal Attack '88 festival in Eibergen, maar toen zowat de hele dag in de regen en modder op dat grasveldje. Maar terug naar dit toch wel toffe Holy Moses album, althans voor mij de beste, dan vind ik "Current of Death" té ernstig positief opvallen, bijna hét geniale Thrashnummer! ! ! De overige Holy Moses nummers zijn leuk tot sterk. De hoes vind ik wel erg legendarisch en gaaf, goed bij het hysterische karakter passend van de productie op deze tweede Holy Moses-lp, maar vooral weer bij het goddelijke nummer, de Thrashgranaat: "Current of Death"! Zo juist dit album weer eens in z'n geheel gedraaid....nog steeds lekkerrrrrrr, half puntje erbij!

avatar van Kronos
Van Holy Moses op Dynamo herinner ik me niet veel meer. Ik weet wel dat ook Metal Church erbij was. En verder dat er die dag veel te veel volk op een te klein domein aanwezig was. Nergens een vierkante meter vrije ruimte voor jezelf te vinden.

Finished with the Dogs is een lekker thrash album. En van Sabine Classen kunnen veel metal zangeresjes nog wat leren.

De opvolger The New Machine of Liechtenstein is minder hard maar wat muzikaler en bevat meer memorabele nummers.

avatar van exodus
metal church speelde 2 jaar later op dynamo open air, 1991, samen met o.a. obituary en morbid angel.

avatar van namsaap
Gisteren kocht ik de rerelease door High Roller Records van dit album. Bij het opzetten van de plaat werd ik gelijk teruggeworpen naar de tijd van mijn krantenwijken en walkmans. Finished With The Dogs op mijn hoofd terwijl ik menig hond moest zien te ontwijken op de erven waar ik kwam.

Ik heb dit album tot gisteren waarschijnlijk in geen 25 jaar meer gehoord maar het is gelijk weer een feest van herkenning om Six Fat Women, Life destroyer en Current Of Deeeeeeeessssssss weer te horen. Heerlijke kort en bondige thrashbommetjes die de aggressieve zang van Sabina Classen ondersteunen. De productie van dit album is overigens een stuk beter dan ik me kan herinneren. Wellicht heeft dat ook met een brakke opname op tape of mijn walkman te maken gehad.