Dr. Macabre - Paranoid Archives (2000)

Frankrijk
Electronic
Label: Megarave

1. French Connection (5:57)
  2. My Beat (5:42)
  3. Chaos Effect (5:49)
  4. Time Walker (5:23)
  5. Biohazard (5:30)

met Radium

6. This Is Fucked (5:23)
  7. Gates of Hell (5:35)
  8. Gates of Heaven (6:57)
  9. Dark Forces (7:29)
  10. Torsion (6:56)
  11. Poltergeist (6:12)
  12. Vodoo Nightmare (6:48)
  13. Night of the Living Dead (6:00)
  14. Macabre (5:41)

met Rotterdam Terror Corps

15. Danse Macabre (5:59)
  16. Kiss My Entire Ass (8:15)
  17. Seven (5:33)
  18. Tales of the Darkside (6:54)
  19. Hiroshima (7:18)
  20. Sensation of the Mind (6:23)
  21. Somebody Get Me a Kleenex (4:55)
  22. We Gonna Blow You're Mind (7:50)

met Rotterdam Terror corps

23. Appelflap (2:19)

met Rotterdam Terror corps

24. Missing in Action (6:48)
  25. Cubase Sucks (5:39)
  26. Mysteries of the Sith (6:58)
  27. Alien Syndrome (10:01)
  28. Everyone's a Hell Spawn (5:06)
  29. The Last Dinosaur (11:07)
  30. All I Just Say Is WOW (4:51)
  31. Me & My Dentist (5:35)
  32. 1, 2, 3, 4 (Blow Me at the Love Parade) (7:16)
  33. Pain (7:58)
Deze Cd is gedrenkt in goede fijne herrinneringen, het heeft voor mij iets speciaals. En dat niet alleen, de cd is al goed op zichzelf, wat kan Macabre toch heerlijke nummers maken, afwisselend en heerlijk duister en opbouwend, echte sfeerhardcore. Deze cd is echt een parel, mijn favouriet blijft cd 3, met Last dinosaur als favouriet, wat een plaat! Als tweede Hiroshima, een geniale plaat waarvan dreiging uit gaat, vooral als de kick van heeeeeeel ver op komt zetten, de titel sluit perfect op de sfeer in dit nummer aan. Macabre levert met deze cd een heerlijk duister (met hier en daar een geintje) album af die mij menig kippevel oplevert. Ook het feit dat het niet standaard hardcore is maakt dit een must have. *****

avatar van Goodfella
Volledig mee eens. Briljant album van één van de allergrootste hardcoreproducers. De variatie van offbeat experimenteel spul naar ongekende sfeertracks tot absolute classics is vreselijk goed. Dat Macabre het voor elkaar krijgt om zelfs met het Rotterdam Terror Corps een goede plaat te maken tekent de klasse van deze fransman.

avatar van kappeuter
Hier mist de artiestennaam

kappeuter schreef:

Hier mist de artiestennaam

Je hebt gelijk, correctie is onderweg.

avatar van tovenaar
Goodfella schreef:

En toch is Dr. Macabre echt wisselvallig. Lang niet alle tracks van dit album zijn de 5 sterren waard, er staat ook een aantal bedenkelijke tracks op. Nee, van mij mocht het Macabre het bij French Connection, My Beat, Poltergeist en The Hunter houden (die laatste staat er niet eens op!!). Die 5 sterren gaan er voor dit complete album niet komen, daarvoor is het hele album niet stabiel genoeg.

tovenaar schreef:

De nummers die je noemt zijn ok, maar vind ik wel (op poltergeist na) dat ze van mindere kwaliteit/originaliteit zijn dan nummers als Hiroshima, Last dinosaur, Seven, Alien Syndrome enz. In die nummers kun je horen dat er veel werk in zit, veel sfeer, dus bloed zweet en tranen. Het is wel offbeat ja, dus het moet je ding zijn, maar bijv. Hiroshima vind ik wel 10x beter dan de standaard sound van French Connection, het is dan wel een klassieker maar toch.

avatar van tovenaar
Meer sfeer dan in The Hunter en French Connection?!?! Oef, dat komt hard aan... en My Beat is geniaal.

avatar van brooklyn
Sseagal schreef:

Tsss...

brooklyn schreef:

Tsss...

Ik heb niks heel erg met french connection, wel aardige plaat maar geen ultieme topper ofzo

avatar van Goodfella
Ik vind ze bijna allemaal te gek. Die 2 à 3 mindere nummers neem ik dan maar voor lief, houdt me niet van een 5* af.

tovenaar schreef:

Wie zegt dat het bedoeld was om hard aan te komen? My beat is wel goed ja, maar geniaal? Nee, geef mij Hiroshima maar, bedoelde alleen te zeggen dat het wel in je smaak moet passen.

Blij dat iemand deze heeft toegevoegd, ik had er zelf namelijk geen zin in (al die tracks) .

Ik vind dit een geniaal album, vooral de eerste en de derde cd zijn geweldig. Hij steekt hiermee Acardipane naar de kroon met zijn FFM sound. Er zijn maar weinig artiesten die een driedubbelalbum kunnen uitbrengen van deze kwaliteit.

Monsta Kody schreef:

Zeker een heel werk was het ja, maar had het er graag voor over.

4.5 ster, een goede plaat van een hele goede producer. Net niet helemaal geniaal maar het zit er dicht tegenaan.

heel erg vette shit dit album.. als je het hebt over iemand die niet de aandacht krijgt die hij verdient

goeie cd

avatar van Bottleneck
Fijn cd'tje, het nummer Poltergeist was echt alsof je wegzweefde op feestjes

avatar van ISmH
lekker hoor, doet het nog steeds goed hier.