Oomph! - Wunschkind (1996)

Duitsland
Label: Mayan / Soulfood

1. Born - Praised - Kissed (7:30)
  2. Wunschkind (5:34)
  3. You've Got It (5:35)
  4. Down in This Hole (4:19)
  5. Wälsungenblut (2:26)
  6. Krüppel (3:35)
  7. My Soubrette (6:32)
  8. Mind over Matter (4:34)
  9. Filthy Playground (3:52)
  10. I.N.R.I. Vs. Jahwe (5:15)
  11. Song for Whoever (4:17)
  12. Der Alptraum der Kindheit (2:25)
avatar van LinkinPark90
Wunschkind, het vierde album van Oomph!,

Een uitstekende plaat. Waar Oomph! op de voorgaande platen veel experimenteerde en hier en daar nog zoekend was naar hun ‘eigen’ geluid, komt de band hier echt tot zijn recht.

De plaat is hard maar ook heel melodieus. Bij het eerste nummer ‘Born - Praised – Kissed’ hoorde ik een Machine Head/ Pantera groove riff, een nummer met een sterke opbouw en ik hoorde meteen dat het goed zat. Ook zijn er genoeg elektronische/ industrial stukken toegevoegd aan de nummers, wat deze nummers ook een meerwaarde geeft. Wälsungenblut is dan ook een mooi elektronisch instrumentaal nummer.

Hier en daar hoor ik dan ook Fear Factory terug in hun sound. Zanger Dero Goi klinkt ook erg goed op deze plaat. Veel nummers zijn in het Duits geschreven, maar ook veel nummers zijn in het Engels geschreven.
Dit is één van mijn favoriete Oomph! albums geworden.