Cults - Static (2013)

Label: Wichita

1. I Know (1:42)
  2. I Can Hardly Make You Mine (3:31)
  3. Always Forever (3:44)
  4. High Road (4:29)
  5. Were Before (3:01)
  6. So Far (3:29)
  7. Keep Your Head Up (3:38)
  8. TV Dream (1:03)
  9. We've Got It (3:26)
  10. Shine a Light (3:14)
  11. No Hope (3:44)
avatar van Gretz
Kijk hier naar uit, het debuut is een zeer fris en aangenaam album.

Eerste voorproefje High Road klinkt lekker (vertrouwd).

Gretz schreef:
Kijk hier naar uit, het debuut is een zeer fris en aangenaam album.

Eerste voorproefje High Road klinkt lekker (vertrouwd).

Ben hier ook benieuwd naar vorige is erg verslavend.

avatar van Ducoz
0,5
Zelde zo iets walchelijks gehoord... Barbie goes rock..

avatar van erwinz
Op het eerste gehoor wat teleurstellend na het onweerstaanbare debuut, maar Static groeit snel. Intrigerende plaat.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Cults - Static - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

DjFrankie (moderator)
Fijne plaat nergens vernieuwend t.o.v. het debuut maar vind het weer lekker.
De hoes klopt hier trouwens niet correctie ingediend.

Ducoz schreef:
Zelde zo iets walchelijks gehoord... Barbie goes rock..

Hoezo? Van bandjes in de stijl van Ronettes of Shangri La's kunnen er nooit teveel zijn.

avatar van popstranger
Het debuut vond ik bij momenten heel goed maar deze steekt te bleek af bij dat debuut.

Ozric Spacefolk
Dit leek me wel leuk, ook omdat het op Last.fm wordt vergeleken met chvrches en Phantogram. Maar ik schrik best van de erg lage score, en een user noemt het al ergens 'walchelijk'. Een plaat die 0,5* punten krijgt, moet wel een gedrocht zijn. Vinden alle users dat, of is er iets anders aan de hand?

avatar van Man of Sorrows
Cults heeft eigenlijk maar één wereldnummer, en dat is de eerste song van hun eerste LP. Daarbuiten is het gewoon een leuk bandje, in de stijl van Ronettes en Shangri La's, dus zeker niet zo slecht als de user met spellingsproblemen beweert.

Voorts moet je Spectors uitproberen, de beste girl group revival band in jaren. Sepetmber Girls is ook niet slecht, maar het album is dan weer afschuwelijk geproduced. Cults heeft de sound maar mist de songs. Spectors heeft én de songs én een uitstekend klinkend album.

Oja de vergelijkingen met Chvrches (elektropop) en Phantogram (r&b) slaan ook nergens op, dit is sixties girl group stuff.

Ozric Spacefolk
Oh, dan ben ik denk niet op zoek naar deze band.
Ik struinde Last.fm af naar goede shoegaze/indie electro, en kwam hierop terecht. Misschien is 60's girl group wel een schatkist aan mooie muziek, maar nu even niet. Mijn mindset is even anders.

avatar van Man of Sorrows
Shoegaze en 60's girl groups liggen dichter bij elkaar dan je zou denken.
Phil Spectors' wall of sound is Shoegaze avant la lettre...
The Spectors worden trouwens omschreven als een shoegaze/girl group revival band.

Ozric Spacefolk
Het is niet zozeer shoegaze waar ik in ben geinteresseerd, want juist een heleboel shoegaze vind ik verre van aantrekkelijk. Ik kwam er wel achter dat bjivoorbeeld Phantogram wordt ingedeeld bij shoegaze, dus ik tast het genre wat af.

Ik heb in het verleden ook wat zitten neuzen, volgens mij, in de 60's pop revival, maar ik wil juist meer electronica. Diepe bassen en drumcomputers.

avatar van popstranger
Ozric Spacefolk ben je al eens bij Purity Ring hun album Shrines gepasseerd? Uiteraard de plaat van Fever Ray, het album Arche van SX en uiteraard van Cults mag je voor de aardigheid het nummer abducted eens laten passeren maar dit album kan je beter laten liggen wegens veel spannendere muziek voor handen.

Ozric Spacefolk
Purity Ring vind ik te gek. Phantogram ook, Parallels, Chvrches en Kate Boy ook allemaal aan verslingerd.

De andere tips ga ik achterheen, thanks.

Ozric Spacefolk schreef:

De andere tips ga ik achterheen, thanks.

check ook The Hundred in the Hands / 2:54 / Austra en The Chromatics

Ozric Spacefolk
Klinkt allemaal super lekker. Indietronica/dreampop etc. Ik ben het allemaal in de bestelling aan het zetten. Bedankt, zeg....

avatar van Man of Sorrows
Chromatics beter laten voor wat het is, of je vindt ineens een pak van die andere bandjes hooguit middelmatig

edit : The Hundred in the Hands klinkt lekker, goede tip!
Als ik er nog eentje mag aan toevoegen : Maya's Moving Castle.

avatar van Gretz
Ozric Spacefolk: en niet te vergeten HAERTS (!), Electric Youth (check zeker even dit nummer), Postiljonen, Metric, Allie X en Broods.

Wordt het anders geen tijd voor een apart indietronica/electrpop/dreampop topic?

OT: deze tweede van Cults moeten jullie misschien nog iets langer de tijd geven. Ik vind hem ook niet zo goed als het debuut maar hij is bij mij nog wel gegroeid. Een van de leukste 60s revival bandjes van dit moment.

[user=37563]

Mee eens Geert daarom staat die bij mij ook op 4

Yes, please....

avatar van waxs
Lekkere plaat, draait lekker weg, beetje poppy met wat dromerige invloeden.