Frankie Rose - Herein Wild (2013)

Label: Fat Possum

1. You for Me (3:24)
  2. Sorrow (4:50)
  3. Into Blue (3:13)
  4. The Depths (3:23)
  5. Cliffs as High (3:26)
  6. Minor Times (4:35)
  7. Question / Reason (3:04)
  8. Heaven (3:03)
  9. Street of Dreams (5:53)
  10. Requiem (2:09)
avatar van stoepkrijt
Sorrow (de eerste single) en Street of Dreams zijn al te beluisteren en ik vind het twee prima nummers.
Sorrow is dreampop zoals die ook al op haar debuutalbum stond, maar dan met iets meer pit. Dit nummer heeft een wat duidelijker aanwezige rocksound.
Street of Dreams is donkere post-punk. Het schijnt een cover te zijn van een nummer van The Damned. Een mij onbekende naam, maar als ik Frankie's versie zo hoor kan ik me wel een beeld vormen van hun muziek.
Ook dit soort post-punk was op haar debuut al wel te vinden, maar dan lang niet zo stemmig als dit.

Op haar debuut had de dreampop naar mening nogal de overhand. Dat was een reden om Frankie Rose niet al te intensief te blijven volgen. Deze nummers (met name Street of Dreams ) maken me desondanks razend benieuwd naar dit album. Hopelijk stoot ik mijn neus niet te hard.

avatar van stoepkrijt
Wauw, The Depths is verrukkelijk. Pure post-punk met heerlijke diepe bassen en een erg donker sfeertje. Goed bezig Frankie!

avatar van stoepkrijt
Herein Wild is een album met tien popliedjes vol post-punkelementen. De gitaarriffs, de basloopjes, de galm en de echo's: alles kenmerkende elementen van post-punk en shoegaze zitten gevangen in deze liedjes. Van pure en lugubere post-punk kun je echter niet spreken, want daarvoor is Frankies hoge en lieflijke stemgeluid nu eenmaal niet gemaakt. Dat heeft ze heel slim opgelost door popliedjes te schrijven en daar een flinke scheut post-punk aan toe te voegen.

Street of Dreams is tegelijkertijd prijsnummer en buitenbeentje, want zo donker als dit wordt het nergens meer. Dat is jammer, maar als je haar debuut al kent weet je dat je dat redelijkerwijs niet had mogen verwachten.

Voorlopige conclusie: Frankie Rose, uitvindster van de post-punkpop, heeft een heel fijn album afgeleverd.

avatar van dj maus
Een herhalingsoefening, maar daarom geen slecht album.

avatar van Chameleon Day
In ieder geval een lovende recensie op Kindamuzik.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Heerlijk album, vooral The Depths knalt er letterlijk en figuurlijk meteen in.

FRIPI
Heerlijk zweverige plaat. Mooie vocals en de muziek is lekker dromerig.

Beetje Shoegaze/Dream Pop stijl