menu

Angela Bofill - Angel of the Night (1979)

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
R&B / Jazz
Label: GRP

  1. I Try (5:40)
  2. People Make the World Go Round (4:35)
  3. Angel of the Night (5:05)
  4. Rainbow Child (Little Pas) (3:46)
  5. What I Wouldn't Do (For the Love of You) (3:32)
  6. The Feeling's Love (5:10)
  7. Love to Last (4:57)
  8. The Voyage (5:30)
totale tijdsduur: 38:15
zoeken in:
avatar van Angelo
3,0
Ik zag deze LP laatst ergens liggen, en was op de één of andere manier best benieuwd wat voor een soort album dit zou zijn. Ik had nog nooit van deze zangeres gehoord overigens, maar Wikipedia leerde mij dat deze zangeres afkomstig is uit The Bronx (New York), een Cubaanse vader heeft en een Puerto Ricaanse moeder. Kennenlijk was deze Angela één van de eerste Latina zangeressen die succes verwierf binnen het R&B-genre. Dit was haar tweede album, en hierop werkten een aantal bekende muzikanten. Achtergrondvocalen zijn verzorgd door onder andere Gwen Guthrie en Patti Austin.
Het album is op zich best oké, en kent een mooie relaxte sfeer. Een prima combinatie van ballads en uptempo nummers in R&B/jazz stijl. Haar versie van 'People make the world go round' vind ik best geslaagd te noemen, de instrumentatie bij dat nummer is retestrak. De mid-tempo 'What I wouldn't do' vind ik ook wel leuk eigenlijk. Verdere hoogtepunten kent het album niet, en ik kom dan ook niet verder dan "wel aardig voor zo nu en dan". Misschien denk ik er over een tijdje anders over.
Ze heeft in ieder geval wel een aparte klankkleur die je niet iedere dag hoort. Ik ben er niet helemaal weg van, maar het heeft wel wat. Ga 'm denk ik nog wel een aantal luisterbeurten geven.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:10 uur

geplaatst: vandaag om 10:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.