Thom Chacon - Thom Chacon (2013)

geen stemmen

Folk
Label: Pie

1. Innocent Man (2:28)
  2. American Dream (2:23)
  3. Juarez, Mexico (3:41)
  4. A Life Beyond Here (2:10)
  5. Chasing the Pain (2:50)
  6. Alcohol (2:58)
  7. Ain't Gonna Take Us Alive (3:44)
  8. Big River (3:11)
  9. Amy (2:53)
  10. No More Trouble (2:55)
  11. Bus Drivin' Blues (2:39)
  12. Grant County Side (3:30)
Hendrik68
Thom Chacon groeide op als zoon van een Libanese moeder en een hispanic vader in Sacramento California, tezamen met 5 zussen/zusjes. Wat een verwennerij zal dat geweest zijn. Van enige latino of Libanese invloed is in de muziek hoegenaamd geen sprake. Wel is er muzikaal en soms tekstueel een lichte southern invloed, maar niet meer dan bij welke zuidelijke singer songwriter dan ook. Gedurende het album moet ik erg vaak aan Ryan Bingham denken. Hoewel Bingham veel rauwer is proef ik ook hier een licht rauw randje en ook qua stijl bespeur ik raakvlakken. Het niveau Mescalito moet je hier echter niet verwachten. De stijl van Chacon is dan weer licht country, dan weer folky, dan weer iets meer rock. Af en toe mainstream, maar bovenal is het een prettig in het gehoor liggende plaat. Ik ga hem in de gaten houden.