Survivor - Caught in the Game (1983)

Label: Scotti Bros.

1. Caught in the Game (4:46)
  2. Jackie Don't Go (4:05)
  3. I Never Stopped Loving You (4:08)
  4. It Doesn't Have to Be This Way (4:00)
  5. Ready for the Real Thing (3:56)
  6. Half-Life (5:07)
  7. What Do You Really Think? (3:48)
  8. Slander (5:19)
  9. Santa Ana Winds (6:35)
avatar van Raymond S
Een heerlijke eighties album welke moeilijk op de cd is te vinden.
Het titelnummer is werkelijk subliem, maar de echte topper is het laatste nummer: Santa Ana winds

avatar van Raymond S
Zoals reeds vermeld, een moeilijk verkrijgbare cd.
Gisteren toch dan maar de vinylversie gedraaid, maar wat een heerlijke plaat is dit!
Er staat maar één matig nummer op, en dat is "What do you realy think" en de rest is geweldig.
Let eens op hoe de gitaren naar de voorgrond zijn gemixed!

SURVIVOR - CAUGHT IN THE GAME = 'N HARD TO FIND CLASSIC!

Herziening van mijn puntenaantal: 4,5 ster!

avatar van vigil
Inmiddels niet meer zo moeilijk aangezien deze cd opnieuw is uitgebracht, geremasterd en wel ook nog met een uitgebreid boekje door Rock Candy. Trouwens ook Vital Signs.

vind het verder niet zo'n bijzondere plaat. Favo track is It Doesn't Have to Be This Way al zijn de toetspartijen in Half-Life erg goed al lijken ze erg op Journey.

avatar van Lonesome Crow
Dik 10 jaar geleden heb ik hier 80 gulden voor betaald.
Was toen al slecht te vinden maar is nadien in Japan heruitgebracht en nu op ebay voor weinig te krijgen.

Voor het genre is Survivor de absolute top, hun 3 toppers op rij (deze, Vital Signs en When Seconds Count) geef ik 4,5 ster.
De rest is wat minder maar nog steeds redelijk (het debuut) tot goed (de rest).

De songs zitten perfect in elkaar, melodisch en herkenbaar.
Volgens het boekje allemaal met keurige opbouw, maar daar kies je voor met dit genre.

avatar van Raymond S
Thnx ' Lonesome Crow" voor de informatie!
Gisteren besteld bij Cosmox voor 15,- en vandaag ontvangen!
Top.
Eindelijk heb ik mijn favouriete elpees nagenoeg op cd.
Mijn 4,5 ster blijft mooi overeind.

Raymond S.

Ja geweldig!
Eindelijk kan ik de cd's van Survivor wegvinken.
Wat een superplaat

avatar van Metal-D78
Ik heb deze niet, ken het titelnummer wel. Heb wel Eye of the tiger, Vital Signs, When seconds count en Too Hot to sleep. Wat opvalt is dat op een verzamelaar doe ik ook nog van ze heb alleen het titelnummer van deze cd staat, erg goed nummer. Vind Vital Signs de beste van het stel dat ik heb.

avatar van Raymond S
Dan MOET je deze hebben want dit is de hardste en beste.
Ik heb ook nog Search maar die is wel erg AOR.
Kopen die cd voor 15 euro (zie mijn vorige reactie).

avatar van vielip
Prima album maar toch net ietsje minder in vergelijking met de albums die hierna kwamen vind ik. Het titelnummer is het beste naar mijn mening. Ook Jackie don't go en Santa Anna winds behoren tot de betere songs op dit album.

Probeer "half life" 'ns

avatar van Rinus
Prima album van Survivor. Ik heb ze allemaal (op vinyl) en deze behoort tot de beste.

avatar van Raymond S
Klopt Rinus, misschien wel hun beste! Maar dat is toch bijna 30 jaar van ons verwijderd. HELP!
Het pré Survivor werk is ook te gek: TARGET. Try it, you gonna love it

avatar van Kronos
Steviger en zwaarder met een hoofdrol voor de gitaren. Hoewel hier geen hits te vinden zijn weet Survivor zich te overtreffen met aanstekelijke nummers als Caught in the Game en Half-Life. Het opvallendst is wellicht de epische afsluiter die geleidelijk opbouwt, ruimte geeft aan de riff en uitmondt in een knappe solo.

92/100