Warbringer - IV: Empires Collapse (2013)

Label: Century Media

1. Horizon (3:57)
  2. The Turning of the Gears (2:54)
  3. One Dimension (4:09)
  4. Hunter-Seeker (3:54)
  5. Black Sun, Black Moon (3:10)
  6. Scars Remain (4:27)
  7. Dying Light (4:47)
  8. Iron City (3:28)
  9. Leviathan (4:41)
  10. Off with Their Heads! (1:36)
  11. Towers of the Serpent (4:25)
avatar van GothicBowie
Sommige bands hebben een patent op pure onversneden thrash metal, en blijven de basis van dat genre ondanks alles eeuwig trouw. In het verleden konden ze ons al bekoren met twee geweldige albums Waking into Nightmares en War Without End. We hebben het over Warbringer. Ook op het podium zorgde dit trouwens telkens voor een heel stevig thrash metal feestje, zoals het moet zijn! Nu brengen ze hun vierde album uit, IV:Empires Collapse. We kunnen de fans alvast geruststellen, Warbringer voegt aan hun gekende geluid weinig of niets toe. Of toch,we menen wel een zekere evolutie te bemerken in de aankleding. In die zin dat het technisch nog hoogstaander klinkt dan hun voorgangers, vooral wat de instrumentale inbreng betreft dan.
lees meer :
Warbringer - IV: Empires Collapse - Snoozecontrol.be

avatar van ravenstein
De vorige albums doen me niet zoveel, eigenaardig want op papier is het echt spek naar mijn bek. Maar deze hier, "Empires Collapse", is zeer goed. De afwisseling die wat ontbrak op de voorgangers is hier meer aanwezig en dat maakt alle verschil.

avatar van Kondoro0614
Het beste album wat de heren tot nu toe hebben uitgebracht. Eentonigheid is niet meer te bekennen en ook de zang kan ik wat meer hebben, al is dat al de heletijd een hold-back voor Warbringer in mijn ogen: ik kan maar geen vrienden worden met de zanger. De band speelt melodischer en leuker, het is nu niet recht toe recht aan, aan harde riffs maar ook wat gewaardeerde solo's komen langs. Ja, dit album kon ik best hebben en ga ik ook zeker vaker draaien!

Voorlopige tussenstand:
01. IV: Empires Collapse