Ellende - Ellende (2013)

Oostenrijk
Label: Talheim

1. Wind (7:16)
  2. Berge (7:17)
  3. Aus der Ferne Teil I (Ewige Ruhe) (4:24)
  4. Feuer (8:26)
  5. Meer (7:14)
  6. Aus der Ferne Teil II (Letzter Ausweg) (8:25)
avatar van the crook
Aardig debuut van dit Oostenrijkse doods ensemble met de, voor ons Nederlanders, beetje vreemde band naam

Post black zoals bijvoorbeeld Alcest, maar dan een tikkie chaotischer (bedoeld of onbedoeld, ik weet het niet), simpeler en met een wat vlakke productie. Maar voor een debuutplaat klinkt dit allerminst slecht en bevatten de zes songs op dit titelloze album zeker enkele goede ideeën, met name het gebruik van de viool werkt sfeer verhogend. Ben benieuwd wat er op een eventueel tweede album gaat gebeuren...

avatar van Arrie
the crook schreef:

Grappig dat je dat zegt. Ik zag het staan in de updates, en het leek me een typische naam voor een Nederlandse metalband.

avatar van Motdattan
De nummers Wind en Meer maken het nog leuker.

TheArtfulDodger
Een naargeestige maar zeer fraaie hoes.