Rick de Leeuw - Beter Als (2013)

Label: [PIAS]

1. De Wilde Wereld (3:52)
  2. Hou Me Stevig Vast (3:24)
  3. Ik Weet Dat Jij Er Bent (3:39)
  4. Van God Los (4:36)
  5. Is het de Regen (2:51)
  6. Vrienden (6:43)
  7. Mijn Liefste (3:35)
  8. Kom bij Mij (4:43)
  9. Venus in Furs (4:22)
  10. Beter Als (3:30)
  11. Mijn Vriend (4:12)
avatar van vigil
Kan wel eens een aardig plaatje worden, ik kijk er naar uit.

Is het vierde liedje een cover van Monza?

avatar van Twinpeaks
De single is te beluisteren op Spotify .
Mooie cadans in dat nummer.

avatar van spoiler
Hij speelt Van god Los wel live, dus ik sta er niet van te kijken als dit inderdaad een Monza cover is.
Ik heb hem pas zien spelen op een festival in Belgïe. Ik was er niet kapot van.

avatar van Leeuw
Ongeveer 12 keer geluisterd nu, tsjonge wat een juweeltjes staan hier op. Hou me stevig vast lijkt mij een perfecte ode aan Winter van Tori Amos. De wilde wereld een afscheid aan het leven van de Kecks. Prachtig , prachtig!

En ja, van God los is gejat van Monza.

avatar van vigil
Ik was op zich wel een beetje angstig voor de cover van Van God Los, dat liedje van Monza is bij mij top 100 allertijden werk. De versie van Rick de Leeuw is wat rustiger ook wat dreigender (onderhuids) maar wel erg fraai, goed gedaan!

Het door Leeuw genoemde Hou Me Stevig Vast is de andere parel op dit verder zeer aardige album.