Het Beste Uit de Top 40 van '88 (1988)

Alternatieve titel: Het Beste Uit de Top 40 van 't Jaar 1988 Vol 2

Label: EVA

1. Whitney Houston - One Moment in Time (4:46)
  2. Billy Ocean - Get Outta My Dreams, Get Into My Car (4:42)
  3. Africa Bambaataa Family en UB40 - Reckless (5:24)
  4. The Real Roxanne - Respect (3:27)
  5. Alf - Stuck on Earth (3:46)
  6. Revelation Time - South Africa (3:42)
  7. Wee Papa Girl Rappers - Wee Rule (3:31)
  8. Womack & Womack - Teardrops [Remix] (5:04)
  9. T'Pau - China in Your Hand (5:03)
  10. Mory Kante - Yé Ké Yé Ké (3:59)
  11. Patrick Swayze - She's Like the Wind (3:52)
  12. Paolo Conte - Max (3:39)
  13. Johnny Hates Jazz - Turn Back the Clock (4:30)
  14. André Hazes - Wij Houden van Oranje (2:48)
avatar van pureshores
Mensen die, als ze naar Roxy Dekker luisteren en kwistig met 1-en strooien, moeten nog maar eens terugkijken naar dit soort verzamelaars. In 1988 was er drek van een hele andere orde.
Door de tiktok generatie en korte aandachtsspanne krijgen we anno 2024 veel hapsslikweg troep, maar in 1988 hadden we nummers die wel een stuk langer duurden en veel erger uit te zitten zijn.
Whitney, Billy en Johnny Hates Jazz met vrome kazige en in het geval van Billy Ocean, bedenkelijke blijpop.
Dat nummer van Alf, misschien leuk als je die serie hebt gevolgd, maar voor de argeloze luisteraar flauwekul.
UB40 is hier een klein lichtpuntje, omdat ze eens wat anders doen en verder moeten T'Pau, Paolo Conte (heel erg ingekort) en Mory Kante (en vooruit Patrick Swayze) de moeizame 2,5 punt eruit slepen.

avatar van LucM
1988 vond ik ook een niet al te best hitjaar en rommel is van alle tijden maar er staan wel een aantal behoorlijke tot sterke nummers tussen zoals die van Africa Bambaataa Family en UB40, Womack & Womack, T'Pau, Paolo Conte en vooral Mory Kante .

avatar van nlkink
M.n. het nummer van Womack & Womack heb ik in 1988 veel te vaak gehoord. Op de sportschool waar ik toen trainde had iemand een tape aangeleverd met daarop diverse mixes van dat nummer. In combinatie met het horen op de radio kun je wel zeggen dat dit nummer voor mij doodgedraaid is.
Als ik dit album bekijk was 1988 een beroerd jaar qua muziek maar Muddy Waters scoorde posthuum een hit met Mannish Boy, Guns & Roses hadden een eerste grote hit met Sweet Child O' Mine en brachten The Traveling Wilburys Volume One uit.