Eindelijk ook dit album binnen en net mijn eerste luisterbeurt er op zitten. Mijn verwachtingen waren bewust niet hooggespannen maar ik moet zeggen dat ik dit een meer dan geslaagd album vind. Het is er eentje die duidelijk aansluit bij waar BJH in de jaren 70 mee bezig was en dat was gloedvolle toegankelijke symfonische rock brengen. Geen 80s sound meer (hoewel ik ook hun albums uit die tijd prima te pruimen vind) maar goed dat wisten we al van de liveshows.
Bassist Craig Fletcher zingt zo te horen net zo veel als John Lees op dit album en Fletcher's stem met een licht schuurpapieren randje bevalt me wel. Maar ook John Lees is het nog niet verleerd hoewel hij wel iets aan kracht heeft ingeboet. Ook mooi zijn de vocale harmonieen die overigens niet het nivo van de BJH uit de 70s halen. Ik vind de Steely Dan achtige vibe in In Wonderland erg geslaagd en dat borduurt wel mooi voort op de Eagles invloed die je vroeger bij BJH hoorde.
Hoogtepunt van het album vind ik On Leave wat ook komt door de mooie orkestrale wending in her slotgedeelte.
Dit is een album waar ik nog vaak van zal gaam genieten vermoed ik