Black Label Society - Unblackened (2013)

Rock / Metal
Label: eOne

1. Losin' Your Mind (5:47)
  2. The Blessed Hellride (4:22)
  3. Sold My Soul (7:35)
  4. Road Back Home (6:09)
  5. Spoke in the Wheel (5:16)
  6. House of Doom (4:21)
  7. Queen of Sorrow (3:47)
  8. Machine Gun Man (4:51)
  9. Sweet Jesus (4:38)
  10. In This River (6:41)
  11. Throwin' It All Away (11:06)
  12. Takillya (Estyabon) (1:38)
  13. Won't Find It Here (8:47)
  14. Rust (5:26)
  15. Speedball (1:04)
  16. I Thank You Child (5:01)
  17. Stillborn (8:24)
  18. Ain't No Sunshine When She's Gone * (3:31)
  19. Lovin' Woman * (5:04)
  20. Queen of Sorrow * (4:14)
  21. Song for You * (5:07)
  22. Won't Find It Here * (6:55)
  23. Yesterday, Today, Tomorrow * (4:45)
avatar van Hega
Ben hier zeer benieuwd naar.
Zakk Wylde weet akoestisch altijd mooie dingen neer te zetten.
Wel erg jammer is het ontbreken van Fadin away (van Pride & Glory).

avatar van Bastiaan Tuenter
Uitstekende beslissing om eens wat minder zwaar te spelen; mooie, sfeervolle liveregistratie. Het is helaas het laatste wapenfeit met gitarist Nick Catanese gebleken, daar die de band onlangs heeft verlaten. Op de dvd zit er nog een leuke bonus bij: Wylde die door gevangenen geïnterviewd wordt. En nu: hopelijk snel op naar een nieuw album.

avatar van B.Robertson
Een heavy livealbum was er al in de vorm van Alcohol Fueled Brewtality Live!! + 5, dus in die zin is het een uitstekende keuze geweest om de volumekraan wat dicht te draaien. Eerstgenoemde beslaat vooral twee BLS-albums, Unblackened is veelzijdiger en (solo)carrière omspannend. Het studiogedeelte, bonustracks, maakt het wel een lange zit en heer Wylde slaat wat mij betreft de plank mis met Ain't No Sunshine When She's Gone, maar goed: staat weer veel moois tegenover. Dat ik er aanvankelijk weinig zin in had, getuige de oorspronkelijke 3* waardering, is aardig bijgetrokken. Ben niet altijd liefhebber van bands die unplugged/semi-akoestisch spelen, al dekt dat de lading van Unblackened niet volledig - er zitten heavy stukjes in. Als het een setting is van een zanger met alleen een gitaar en/of piano geniet dat nog het meest mijn voorkeur.