Steve Harley & Cockney Rebel - ...In Pursuit of Illusion (2000)

1 stem

Label: New Millennium

1. Mad Mad Moonlight (5:53)
  2. Make Me Smile (Come Up and See Me) (4:17)
  3. Red Is a Mean Mean Colour (5:13)
  4. Here Comes the Sun (2:25)
  5. Sweet Dreams (3:35)
  6. Psychomodo (5:29)
  7. Sling It (6:29)
  8. Sebastian (9:03)
avatar van wizard
Dit album, eigenlijk een dubbel-cd met op de ene schijf muziek en op de andere beeld en (dezelfde) muziek, is een weergave van een concert van Steve Harley voor Radio Bremen in januari 1976. De kwaliteit van de opname is niet geweldig, terwijl de setlist zich laat lezen als een korte ‘best of’.
De eerste drie nummers bevallen me het best. De behoorlijk ingekorte versie van Here Comes the Sun werkt niet zo goed, en gaat direct over in Sweet Dreams. De eerste twee minuten van Psychomodo gaat op aan een nogal wazig/bezopen klinken introductie van de Cockney Rebel-leden en is voor de rest vooral een toetsensolo van Duncan Mackay, die voortgezet wordt in Sling It. Het concert sluit (uiteraard) af met Sebastian. Dat nummer wordt heel aardig uitgevoerd, maar kan wat mij betreft de grootsheid van de studioversie niet benaderen. Daarbij is het nummer in deze uitvoering volgens mij ook bijgevoegd als bonusnummer op een remaster van Timeless Flight.

Wat mij betreft is dit album vooral interessant voor liefhebbers van Steve Harley en Cockney Rebel (als die dit album nog niet als bootleg in huis hebben tenminste).

3.5*