Angra - Angels Cry (1993)

Braziliƫ
Label: Rising Sun

1. Unfinished Allegro (1:14)
  2. Carry On (5:04)
  3. Time (5:56)
  4. Angels Cry (4:56)
  5. Stand Away (6:49)
  6. Never Understand (7:49)

met Sascha Paeth, Kai Hansen en Dirk Schlächter

7. Wuthering Heights (4:41)

met Dirk Schlächter

8. Streets of Tomorrow (5:03)
  9. Evil Warning (6:41)
  10. Lasting Child (Part I: The Parting Words / Part II: Renaissance) (7:37)
avatar van Devoo
Perfecte debuutplaat. Een betere plaat om hun carrière mee te beginnen kon Angra niet bedenken. Geweldig Braziliaans sfeertje, met tof gebruik van veel verschillende instrumenten zoals, trompetten, trommels, percussie, violen, echt een zeer uniek plaatje.

De zang is ook redelijk uniek, met hoge uithalen, en soms klinkt het wel een beetje vrouwelijk, zoals de cover van Wuthering Heights, maar het stoort niet. De man kan goed zingen, en dat is een zeker pluspunt voor deze plaat.

Eigelijk kan ik niets slechts zeggen over deze CD, en ik bekroon hem dan ook met een 5*.

Kingsnake
Powermetal in de geest van Helloween.
Op latere platen zal Angra zich meer onderscheiden en meer bijv. klassieken en braziliaanse invloeden introduceren.

Meer klassieke invloeden?! Allegro Unfinished begint met een citaat uit Het Zwanenmeer!
Interessante plaat. Paar keer luisteren, horen of ik het dan ook nog goed vind.

avatar van Forza
Ik ben een tijd een grote power metal fan geweest en kreeg het nummer Carry On aangeraden van een Latijns-Amerikaanse medespeler tijdens het gamen. Dat beviel zo goed dat ik ook maar de rest van alle Angra albums ben gaan luisteren. Toch wel één van de betere metalbands uit Brazilië.

Dit debuutalbum is erg solide. Ik ben vooral fan van de klassieke opbouw die overgaat in Carry On. Het geheel is melodisch en de zanger is uitstekend.

avatar van Wiendels54
Deze cd heeft niet alleen een prachtig intro met Unfinished Allegro, maar de outro is zo ongeveer de mooiste die ik heb gehoord....

Mssr Renard
Ongelooflijk, wat vliegt de tijd. 30 jaar sinds deze plaat verscheen. Ik was ooit een powermetal-liefhebber, en had de eerste 3 platen van Angra. Ik vond de snelheid van de gitaren en drums erg gaaf. Samen met de wel heel hoge zang, is het wel net of je een plaat op 45rpm afdraait. (grapje).

Niet echt meer mijn ding, maar slecht is het nergens. Zelfs de Kate Bush-cover is okay.

avatar van vielip
Ja dit vond ik lang lang geleden ook erg gaaf allemaal. Had ook diverse albums van de band in huis. Daarvan was en is Rebirth nog steeds de favoriet. Juist omdat daar een andere zanger ten tonele verscheen. Eén die veel beter (lees gedoseerder) zong dan Matos deed. Vind ik althans. De cd's met Matos zijn al lang verkocht. Geen seconde minder om geslapen.

Mssr Renard
Moet je voorstellen dat ik als tiener in de jaren 90, naar jaren 70 muziek luisterde, en dat noemden ze classic rock, maar was hoogstens 20 jaar oud. Dit hier is 30 jaar oud.

Overigens vind ik deze plaat in als zijn kitscherigheid best leuk. Ik wilde wat meer Angra terugluisteren, maar na een kwartier ben ik al verzadigd eigenlijk. Maar ik luister hem toch maar af.

avatar van Wolfmother
Wow goede zanger en al die hints naar klassieke muziek liggen me ook wel, duidelijk een plaat die beter wordt naarmate ik het vaker luister.

1. Angels Cry
2. Secret Garden