Seven Stories - Judges and Bagmen (1991)

1 stem

Australiƫ
Label: Columbia

1. Gift Horse (4:18)
  2. Sleeping Through Another War (4:02)
  3. Walk Through Babylon (4:05)
  4. Stripped Down Man (4:00)
  5. Paralysed (5:54)
  6. Harbour Me (4:08)
  7. Couldn't Get Arrested (4:41)
  8. Declare Yourself (3:44)
  9. Kicking Against the Bricks (3:42)
  10. Everything That Rises (5:27)
avatar van bvds63
Kringloop aankoop van het type ' ik google even en als de info me aanspreekt neem ik de gok voor het luttele bedrag'.
Blijkbaar was ik op dat moment overtuigd om de gok te nemen.

Dit is het debuutalbum van deze Aussie band (google doorgeefluik info ).

Het album, dat valt meteen op, is netjes opgenomen. Daar is echt aandacht aan besteed.
Ook de arrangementen zijn rijk ingekleurd met oa mondharmonica.
Of een lekker orgeltje in Stripped down man.
De stem van leadzanger/frontman heeft ook een aangenaame, niet heel kenmerkende klankkleur.

De band doet me denken aan bands als Hootie&the Blowfish, Embrace.
Op feestmomenten zoals in Sleeping through another war zit vaag een Chumbawamba linkje.

Spotify heeft de beide albums die Seven Stories uitbracht in het aanbod.
Maar door de opname te luisteren vanaf cd in the sweet spot is opnametechnisch geen straf.

Ik ben mijn hele platencollectie aan het opschonen en veel albums aan het afstoten.
Gaat dit album daarin mee?
Nee het blijft erin want leuk genoeg voor bij de andere albums van Aussi bands.

Beste nummers:
Stripped down man (het orgeltje) en vooral Paralysed (blazers, basloopje, gitaarrifs, drumwerk).

Nummers om over te slaan zijn er ook:
Harbour me of Couldn't get arrested.
Opvul materiaal.....

De mindere nummers sluiten het album af zodat het een beetje een nachtkaars ervaring blijft.