Cher - Living Proof (2001)

Label: Warner Bros.

1. The Music's No Good Without You (4:55)
  2. Alive Again (4:37)
  3. (This Is) a Song for the Lonely (4:04)
  4. A Different Kind of Love Song (3:54)
  5. Rain Rain (3:47)
  6. Love So High (4:35)
  7. Body to Body Heart to Heart (4:00)
  8. Love's a Lonely Place Without You (3:56)
  9. Real Love (3:57)
  10. Love One Another (3:47)
  11. You Take It All (4:55)
  12. When the Money's Gone (4:40)
  13. The Look * (4:25)
avatar van Poeha
Had het niet verwacht, maar toch nog best een lekker album! Wel weer praktisch allemaal dance nummers met hier en daar een vleugje R&B en latin dance.
Vreemd genoeg van geen van de tracks ooit iets vernomen in 2001-2002!?? In ieder geval geen hits van afgehaald.

Al met al geef ik dit album toch 3,5*

Dat moet ik corrigeren.
The Music's No Good Without You stond in 2000/2001 op #21 in de Nederlandse Top 40. Geen grote hit maar toch... Echter op #1 in Rusland.

Dit is de enige single verschenen in ons landje.

"Alive Again" is verschenen in Duitsland als Olypic Anthem.

"Song For The Lonely," "Different Kind Of Love Song" en "Love One Another/When The Moneys Gone" in US als Single.

Dit album heeft #9 gehaald in de Amerikaanse Charts.

Leuk detail: De Europese en US editie verschillen in volgorde van nummers maar ook omdat Europa "You Take It All" te horen kreeg en US "When You Walk Away."

avatar van Thunderball
Goh, jij weet er veel van, zeg. Echte Cherfan?

Ik spaarde veel van haar zo tussen 1989 - begin van dit milenium.
Heb haar drie keer in het echt live gezien:
in 1992 in Brussel, in 1999 en 2004 in Ahoi.

Groet Grard.

Mijn kennis gaat wel verder dan alleen Cher hoor...

Maar inderdaad, deze dame kan bij mij niet meer stuk. Daarom vind ik het ook hoog tijd worden dat er meer aandacht wordt besteed aan haar op deze site.

avatar van papsie
Ik ben Cher pas gaan bewonderen door haar latere werk zoals dit album en het vorige " Believe ". Ik ben daarna gaan grasduinen in haar oudere solowerk ( ik kende haar wel van Sonny and Cher ) en ben volop bezig om het mij aan te schaffen. Dit album bekoort mij vooral voor de up-tempo nummers zoals " The Music's No Good Without You " en " (This Is) a Song for the Lonely ".

avatar van friday the 13 th
Iedereen moet toegeven, ook de niet-Chèr fans dat deze muziek onmogelijke simpele pop kan genoemd worden. Dit is wat ze noemen "high level pop". Gevatte en inspirerende teksten met nauwkeurige precisie en een eigen stijl gezongen...die stem van Chèr zorgt voor zoveel klasse en elegantie.

Helaas bevat dit album niet zo grote kleppers zoals op "Believe". Dat maakt dat de liedjes wel goed zijn, maar dat er nu ook niet echt iets heel memorabels op staat.

Mijn favorieten van dit album zijn "The music's no good without you baby", "Alive again", "Song for the lonely", A different kind of love song", "love one another", "you take it all" en natuurlijk de uptempo track 'When the money's gone".

Eigenlijk heeft elk liedje wel iets, maar toch net niet genoeg om een eeuwige indruk na te laten. Wat natuurlijk niet wegneemt dat dit echt wel popmuziek op niveau is.

avatar van Thunderball
Feitelijk een voorzetting van het Believe album, maar met minder succes.
The music is no good without you was een redelijke hit, maar zou ik eerlijk gezegd zelf nooit gekozen hebben als eerste singel.
A different kind of love song leek daarvoor een veel betere en geschiktere kandidaat.

Voor de rest een aardig doorsnee album van Cher, maar nergens echt geweldig, daarvoor zijn de songs iets te vaak inwisselbaar. Prachtige hoes overigens.

Een zes, ofwel drie sterren.