L'Orange & Stik Figa - The City Under the City (2013)

Verenigde Staten / Frankrijk
Label: Mello

1. Dusty Speakers (2:11)
  2. Monochrome (3:30)
  3. Blind Tiger (2:33)
  4. Before Midnight (2:54)

met Rapsody

5. Decorated Silence (3:15)

met Open Mike Eagle en MindsOne

6. Dopamine (Inst.) (2:34)
  7. World of Monsters (2:15)
  8. One of Them (2:42)

met 7evenThirty

9. The Wind Picked Us Up (Inst.) (2:22)
  10. Smoke Rings (2:07)
  11. Stone Like Me (3:27)

met Has-Lo

12. Among Thieves (3:00)

met yU

13. Bravo Bravado (Inst.) (2:19)
  14. We Were Heroes (2:53)

met DJ Iron

15. After All (3:12)
  16. Before Midnight [Billie Holiday Remix] * (2:46)

met Rapsody en Castle

Rene1979
Dit lijkt mij een behoorlijk vet plaatje..

Aanradertje dit!!

avatar van thgryda
Hmmm Mello Music, het wordt stilaan onmogelijk om alles te checken!

avatar van Delars
Djezus, dit klinkt werkelijk waar geweldig. Stik Figa is een sterke rapper en de producties die L'Orange hem voorschotelt passen perfect bij hem. Stik rapt op een rustig laidback manier en hij brengt zijn boodschap duidelijk over. Qua raps doet hij me soms een beetje aan Shad denken. Het zijn geen standaard Mello producties ( hiermee wil ik niet zeggen dat deze slecht zijn ), geen Apollo beats die na 3x luisteren gaan vervelen. Dit plaatje gaat hier nog vaak gedraaid worden. Zoals Rene al zei: Aanradertje.

avatar van Shelter
ken dit niet, mooie album hoes trouwens.
Eens checken, ken echt helemaal niks ook de features niet

avatar van Nr.4
Dit is erg tof, L'Orange is een sterke producer en het album is een heel sfeervol geheel. Qua featurings geniet ik van Rapsody, heel fijne rapper is ze.

Er is trouwens niks Frans aan deze release toch? L'Orange is volgens mij ook een Amerikaan.

Rene1979
L'Orange is een fransman.

op z'n FB staat North Carolina als geboorteplaats

avatar van Shelter
Een Fransman geboren in North Carolina, zou kunnen

avatar van Delars
Heerlijk man, ik blijf dit luisteren.

avatar van thgryda
Wtf, deze heb ik een maandje of twee laten liggen, maar wat een pareltje is dit zeg! Ondanks dat beats van pakweg Apollo Brown of Oddisee anders klinken dan die van L'Orange (al is hij er zeker wel door beïnvloed, hetgeen niet slecht is, gezien beide producers garant staan voor dikke beats), is de sound toch weer typerend voor de kwaliteit die Mello muziek nastreeft. Stik Figa is een meer dan degelijke mc, met een aangenaam stemgeluid die inderdaad af en toe wat aan Shad doet denken. Sterk plaatje!

avatar van Flipm0de
Heerlijke ontdekking dit. Dit klinkt fantastisch. Wellicht het sterkste album wat vanuit het Mello kamp vandaan is gekomen dit jaar, en dat zegt nogal wat met de erg sterke albums van Oddisee, Ugly Heroes en Quelle Chris.

avatar van -marco-
Lekker plaatje dit

avatar van Silky & Smooth
Top producties en dito raps. Geen idee waarom ik deze heb laten liggen, geweldig album!

avatar van Nr.4
Potdomme, fijne plaat blijft dit toch. Overall sfeertje, sterke lyrics en damn wat is L'Orange toch geniaal in het vinden van toffe samples. Is nog steeds gewoon een Amerikaan ipv Fransman wat hier staat trouwens.