menu

Shotgun Symphony - Shotgun Symphony (1993)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Now and Then

  1. Highway to Tomorrow
  2. What Happens to Love
  3. Way Back Home
  4. Turn Around
  5. Broken Promises
  6. Lost Child
  7. She's in Love
  8. Running
  9. Bitter Sweet Poison
  10. Goodbye to the Night
zoeken in:
Guitars & Wings
Prima mel.rock plaat

avatar van itbites
3,5
Broken Promises is een van mijn favoriete rock ballads allertijden. Wat een gevoel en wat een melodie, vooral de gitaar levert kippenvel op. Ook Turn Around mag er wezen, vooral door de vocale harmonieën. Helaas staan hier ook wat mindere momenten tegenover. Maar al met al een prima melodieuze rockplaat.

avatar van gaucho
3,0
Met Broken Promises en het blues-geïnjecteerde Turn around zijn de beste nummers wel genoemd. Voor het overige vind ik dit best een behoorlijke melodieuze hardrock-CD, maar het songmateriaal is me toch net iets te eenvormig. Sommige nummers, zoals Running en Way back home, gaan van start met een heerlijke riff, maar weten de belofte uiteindelijk niet waar te maken. Bitter sweet poison vind ik er als derde nummer iets bovenuit steken. Beginnend met een bass-riff ontwikkelt dit nummer zich tot een midtempo-rocker waar iets meer werk is gemaakt van de compositie.

Vaak worden de vrij simpele refreinen ook iets te lang herhaald, met name in de openingstrack. De zanger van dit gezelschap uit New Jersey zingt me ook iets teveel op dezelfde toonhoogte, wat de eenvormigheid nog eens benadrukt. Jammer, want het gitaarwerk, zowel slag- als solo, is wel dik in orde.

Overigens is dit niet de originele hoes. Ik heb ook bovenstaande versie, maar volgens Discogs was dit de eerste uitgave. De reissue met bovenstaande hoes - kennelijk ook de Japanse release - volgde een jaar later. Ik vind die nieuwe hoes overigens wel een verbetering.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:31 uur

geplaatst: vandaag om 10:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.