Within Temptation - Paradise (2013)

Alternatieve titel: What About Us?

Label: Sony

1. Paradise (What About Us?) (5:21)

met Tarja Turunen

2. Let Us Burn [Demo Version] (5:38)
  3. Silver Moonlight [Demo Version] (5:14)
  4. Dog Days [Demo Version] (4:56)
avatar van Metalhead99
Een voorproefje van het nieuwe materiaal om de fans alvast warm te maken voor de nieuwe langspeler. Hij begint met het duet met ex-Nightwish zangeres Tarja Turunen. De strijkers en keyboards zorgen voor een mooi symfonisch geluid. De algehele sound van het nummer is echter wel erg gepolijst en had van mij wel iets rauwer mogen klinken.
De demo's zijn iets "platter", maar zetten de sound van het eerste nummer wel door. Radio vriendelijke symfonische rock dus. De liefhebbers zullen echter wel verrast worden door "Silver Moonlight", want voor het eerst sinds jaren zijn er weer grunts te horen op een nieuw Within Temptation nummer. Dat bevalt mij wel, maar ik verwacht aan de hand van deze EP niet dat ze met het volgende album helemaal terugkeren naar hun "roots".

YouTube - Within Temptation - Paradise (What About Us?) ft. Tarja

Ik vind het wel weer een stuk rauwer dan het latere werk, de twee stemmen passen in ieder geval goed bij elkaar.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
"Paradise (What About Us?) is een redelijk nummer en het duet tussen Sharon en Tarja is OK, echter niet écht bijzonder. Daarbij haalt het nummer het nergens bij welk nummer dan ook van de voorgaande knaller van een plaat: The Unforgiving. Het blijft ook minder hangen op de één of andere manier.
De rest ken ik (nog) niet, alhoewel ik best benieuwd ben naar de nieuwe plaat.