Rose Tattoo - 25 to Life (2000)

Australiƫ
Label: SPV

1. Outta This Place (5:53)
  2. Bad Boy for Love (4:50)
  3. Assault and Battery (3:43)
  4. Tramp (3:01)
  5. Butcher and Fast Eddie (8:16)
  6. Rock 'N' Roll Is King (4:35)
  7. Rock 'N' Roll Outlaw (3:58)
  8. We Can't Be Beaten (4:28)
  9. Astra Walley (4:43)
  10. Scarred for Life (7:15)
  11. Remedy (3:43)
  12. Juice on the Loose (4:34)
  13. Who's Got the Cash (3:33)
  14. One of the Boys (4:11)
  15. Nice Boys (Don't Play Rock 'N' Roll) (9:02)
  16. Manzil Madness (2:35)
  17. Suicide City (8:15)
avatar van Metalhead99
Zeker een sterk live album, maar wat is het publiek lauw zeg. Bijna geen respons, terwijl de mannen van Rose Tattoo toch flink hun best doen.
Voor de liefhebbers is deze live cd zeker de moeite waard.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Datum en plaats van opnames? Diverse bronnen spreken elkaar tegen, dan neem ik het zekere voor het onzekere en kijk bij de website van het Australische Rose Tattoo zelf: 2007052385 | 25 To Life | Albums - rosetattoo.com.au. De opnames komen van Wacken Open Air in 2000 en zo lijkt ook Setflist.fm te bevestigen: Rose Tattoo Concert Setlist at Wacken Open Air 2000 on August 5, 2000 | setlist.fm.

Volgende zaak is mij wel 100% duidelijk: dit is een heerlijk livealbum met een inderdaad iets te tam publiek én met allemaal nummers van de eerste drie albums: acht van Rose Tattoo (1978), vijf van Assault & Battery (1981) en vier van Scarred for Life (1982). Albums vier en vijf worden hierop niet vertegenwoordigd. Veel live opnames bestaan er niet van hen. In 2006 sterft Pete Wells, de slide gitarist van deze geweldige Rock 'n' Roll groep, ondertussen zijn er meerdere leden van de originele line-up overleden. De tijd vliegt veel te snel.

Deze muziek vraagt om een zweterig publiek in een zweterige zaal en volop sfeer, want Rose Tattoo met charismatische brulboei Angry Anderson speelt zich de ziel uit het lijf. Overigens kan ik Rose Tattoo fans nog het album Something to Say (1974) van Buster Brown aanraden, ook met Angry Anderson op zang. 25 to Life vervoegt mijn verlanglijst.

buizen
Fijn hoe jij altijd die 'oldskool' metal/hardrockalbums even bespreekt, Sir Spamalot. Al is dit dan toevallig weer niet zo'n heel oud album. It's (sometimes) a dirty job but someone's got to do it.
Lees het altijd graag.

avatar van vielip
Dit album heb ik destijds blindelings gekocht nadat ik de band op het Bang Your Head festival voor het eerst live zag. Dat was in dezelfde zomer waaruit deze opnames van Wacken stammen als ik me niet vergis. Ik was totaal overdonderd door hetgeen de Tatts het publiek voorschotelden! Het publiek ging op BYH ook compleet 'loss' en dat had zijn weerslag ongetwijfeld op de band die middag in Zuid Duitsland. En anders wel op mij. Helaas is daar op dit album zeer weinig van terug te horen. Of het aan de productie ligt of aan het, zo lijkt het, tamme publiek weet ik niet. Maar dit album doet de live reputatie en beleving van de Tatts weinig tot geen eer aan. Aan de nummers en de band kan het niet liggen. Want die speelden die tour de pannen van het dak. Gemiste kans dus...