Freak of Nature - Gathering of Freaks (1994)

Label: Victor

1. The Gathering (1:22)
  2. Enemy (4:36)
  3. Stand Back (3:41)
  4. Raping the Cradle (4:34)
  5. Big Black Hole (5:06)
  6. The Tree (6:13)
  7. Candle (4:59)
  8. Need (5:46)
  9. Open Space (4:20)
  10. Get It Yourself (5:13)
  11. Powerless (4:03)
  12. The Parting (2:36)
avatar van ricardo
Dit klinkt ook wel ok, lekkere hardrock, tegen glamrock aan bij vlagen vind ik. Niet erg bekend deze band, en dat is jammer, want de muziek klinkt erg energiek en erg lekker.

avatar van vielip
Tegen glamrock aan?? Weet je wel zeker dat je dit bij de goede band hebt neergezet? Voor mij gaat dit veel teveel richting grunge achtige zooi. Was het debuut nog één brok rauwe rock met veel melodie, dit album komt me veel te geforceerd over. Men wil té graag inhaken op de op dat moment heersende mode. Het wordt nergens echt spannend vind ik. Er zijn geen sterke refreinen en herkenbare melodielijnen. Jammer want aan de potentie in deze band lag het niet.

avatar van milesdavisjr
Gathering of Freaks is dwarser van aard dan zijn voorganger. Tramp wisselde van spoor en liet het conventionele vaatje waar hij altijd uit tapte min of meer voor wat het was, het was 1994 en het was alternatieve rock/metal wat de klok sloeg.
Op het debuut was daar nog minder sprake van en klinkt daardoor ook wat frisser.
De sound is aangepast aan het heersende muzikale klimaat van destijds, minder opsmuk en minder spielerei. Dat veel songs ook nog eens bijna of meer dan 5 minuten klokken, levert dit al met al een moeilijke plaat op.
Hier en daar zijn nog enkele aardige aanzetjes te vinden maar nergens wordt dit omgezet in een klinkende uitvoering.
Nee, een aardig debuut maar Tramp weet dit vervolg niet om te zetten in een fraaie opvolger. Hierna - mede ingegeven door tegenvallende verkopen - was het ook wel weer gedaan met Freak of Nature.
Tramp ging solo en wist mij ook op dat vlak niet echt te overtuigen.