The Eighteenth Day Of May - The Eighteenth Day of May (2005)

Folk / Rock
Label: Hannibal

1. Eighteen Days (6:24)
  2. Sir Casey Jones (3:14)
  3. The Highest Tree (3:27)
  4. Deed I Do (3:55)
  5. Hide & Seek (3:06)
  6. Twig Folly Close (2:04)
  7. Lady Margaret (6:49)
  8. Cold Early Morning (3:53)
  9. Monday Morning's No Good Coming Down (3:21)
  10. The Waterman's Song to His Daughter (5:06)
  11. Flowers of the Forest (5:09)
  12. The Mandrake Screams (1:10)
Wat is dat nummer The Highest Tree (te vinden op de verzamel-cd Strange Folk) toch een heerlijk nummer.
Typisch weer zo'n bandje dat ik vorig jaar over het hoofd heb gezien: snel achteraan gaan!

De samples die ik hoorde deden me trouwens denken aan Kate & Anna McGarrigle.

Fairport Convention is een naam die telkens in recensies opduikt.
Het zal best: ik ken de band niet. The Eighteenth Day of May ken ik inmiddels wel en ik ben blij dat ik ze ontdekt heb: prachtige folk met een heel klein scherp randje (ik lees wel eens de naam Velvet Underground in besprekingen van dit album).

Niet zo weird als een Devendra Banhart. Dus laat het stickertje freak-folk maar lekker achterwege. Wel een absolute aanrader voor...... ja voor wie? In dit soort gevallen zeg ik dan meestal: de users zelf weten wel wie ik bedoel

avatar van Martin Visser
Nog nooit van gehoord, maar je hebt mijn nieuwsgierigheid gewekt. Fairport Convention is de folkband van Richard Thompson. Die hebben mooie platen gemaakt (oa Liege and lief). Maar mooier nog vind ik het andere werk van Thompson: I want to see the bright lights tonight (met zijn vrouw) Linda en het recente solowerk, zoals Rumor and sigh. Met de eerste platen beland je in de jaren zeventig en onvervalste folk. De laatstgenoemde plaat is ook folky, maar meer singer/songwriter-achtig. Moet je echt eens luisteren!

Ik heb wel een album van zoonlief in bezit, maar pa en ma staan al een tijdje op mijn verlanglijst, dus dat komt goed.

avatar van Sander B.
Vergeet ''unhalfbricking'' niet van Fairport Convention, ook een absolute aanrader met een paar mooie covers van Bob Dylan erop en het prachtige nummer
"A Sailor's Life"

Anne & Kate McGarrigle, Velvet Underground? Naast Fairport Convention hoor ik vooral The Byrds, maar dan met een zangeres!
Schitterende plaat overigens. Lekker veel akoestische instrumenten.

Een tip: volgende keer Joe Boyd vragen als producer. Ze zitten toch al op zijn label.