Heads of Agreement - The San Monta Tapes (2007)

1 stem

Electronic / Avant-Garde
Uitgebracht in eigen beheer

1. Yellow Way (6:49)
  2. Elongate (5:54)
  3. San Monta (3:13)
  4. Antique (3:16)
  5. Earth Magnetic (4:55)
  6. Still Movements (5:10)
  7. La Veshter (4:25)
  8. Low Cloud (2:16)
  9. Bump (5:16)
  10. Ukashan (3:42)
  11. Slow Storm (1:36)
  12. Northern Desert (0:34)
  13. Cold Ground (3:37)
  14. Waves (6:03)
  15. Underpass (0:43)
  16. Coasts (3:47)
  17. Tree Bark (1:37)
  18. Cow Fxd (4:34)
  19. Pushed (1:32)
Ponty Mython
Een magistraal album van de mannen achter The Future Sound of London, die met dit album terug in de wereld van de experimentele, abstracte ambient duiken. Of zoals ze het zelf noemen: 'Experiments in polyrhythmic'. The San Monta Tapes bevat weinig melodie en veel knip- en plakwerk, met deze keer verrassend weinig organische elementen. Het heeft nog het meest weg van hun werk als Yage.

avatar van John Doe
Klinkt soms een beetje als de ritmische tracks in Selected Ambient Works II bij bijv. ''Still Movements'' en daarna weer als Steve Reich (denkend aan zijn polyritmische marimba composities). ''Bump'' is dan weer meer een Autechre. Allemaal namen die ik hoog heb zitten. Best veel organische elementen vind ik, alleen de ritmes hebben de voorgrond. Iets minder geschikt om aandachtig op de koptelefoon te luisteren dan de laatste Environments platen, omdat het iets scheller, puntiger en kaler is afgerond en harder op je afkomt. Niettemin mooi plaatje met een goed neergezette bedrukte sfeer. Met dit soort exercities en de andere platen die recent van ze uitkomen lijkt de groep erg klaar te worden voor een aantal soundtracks.

Ponty Mython
Er zitten zeker organische elementen in verwerkt, maar toch veelal door de elektronische mangel gehaald en pakweg een stuk minder dan onder hun alias The Future Sound of London, en waar de Environments platen zo'n beetje uit alleen organische klanken zijn opgebouwd, met hier en daar een ingeblikte drum.

avatar van John Doe
Heeft z'n kwaliteit de spaarzaamheid van drums op die platen, zeker als je geneigd wordt het lekker hard te zetten omdat de productie nergens schel is. Verder erg lekker collectie tracks dit, die ik kan aanraden aan mensen te checken.