FM - Takin' It to the Streets (1991)

Label: Music for Nations

1. I'm Ready (3:57)
  2. I Heard It Through the Grapevine (4:27)
  3. Only the Strong Survive (5:26)
  4. Just Can't Leave Her Alone (4:03)
  5. She's No Angel (4:44)
  6. Dangerous Ground (4:33)
  7. Bad Blood (3:53)
  8. Crack Alley (4:54)
  9. If It Feels Good (Do It) (4:30)
  10. The Girl's Gone Bad (4:39)
  11. The Thrill of It All (4:03)
  12. Now She's Gone (4:35)
  13. Walk on Water (4:50)
DutchViking
Zeer matige en hopeloos gedateerde AOR/melorock-plaat. Veel nummers lijken op elkaar en de band heeft niet bepaald een eigen smoelwerk. De zang van Steve Overland is eigenlijk het enige lichtpuntje dat ik zou kunnen noemen. De songs zijn matig tot zwak en mij bekruipt het gevoel dat ik dit allemaal al eens eerder, maar dan beter, heb gehoord (door andere bands).

Daar waar soortgelijke bands als Harem Scarem en Thunder het genre op een verfrissende en eigentijdse wijze nieuw leven hebben ingeblazen, doet FM dat allerminst. Dit was mijn kennismaking met de band en voorlopig laat ik het hier ook bij.

avatar van vielip
Toch wil ik je aanraden om de eerste twee albums (Indiscreet en Tough it out) alsmede hun laatste (Metropolis) te proberen! Veel sterkere songs dan op dit slappe album.

avatar van BlauweVla
Ergens midden jaren 90 ongeveer blind aangeschaft naar aanleiding van een paar gebruikte nummers op Eurosport bij snelheidsrecord-op-het-land beelden, pogingen die ook wel es lekker de mist in gingen. "I'm Ready" en "Dangerous Ground" schalde door de mono speaker en ik door de manier van zingen me maar afvragen of het misschien Paul Rodgers was die ik hoorde? Het klinkt nu ik het terug luister ook vooral als Giant. Ik blijf dit album toch wel lekker vinden. En ik vind het niet eens zo eentonig zoals hierboven gezegd werd. Misschien is het album net een nummer of twee te lang, dat zou kunnen.

avatar van Arjan Hut
Degelijke rockplaat van FM, met invloeden van Bad Company, maar niet altijd heel sterke songs. Crack Alley is een uitschieter.