Zinatra - The Great Escape (1990)

Label: Mercury

1. The Great Escape (1:03)
  2. Take It to the Top (4:29)
  3. Two Sides of Love (4:41)
  4. There She Was (3:20)
  5. Love Never Dies (5:22)
  6. Unknown Skies (3:19)
  7. Too Blind to See (4:50)
  8. Candyman (3:24)
  9. Holdon (5:30)
  10. Only Your Heart (4:29)
  11. Jekyll and Hide (3:36)
  12. The Roaring Silence (4:57)
avatar van Bart_86
Geweldige band, jammer dat het maar zo kort heeft geduurd. Zanger Jos Mennen heeft nu z'n eigen band: Mennen. Maar dat is toch heel wat anders dan de 'happy metal' van Zinatra.

Dit album, The Great Escape, bevat voor mij persoonlijk alleen maar toptracks. Favoriet: Too Blind To See.

5 sterren voor de beste Nederlandse productie allertijden!

avatar van Bart_86
Zinatra's muziek klinkt trouwens als een mix van verschillende bands zoals o.a. Def Leppard en Europe.
En de stem van zanger Jos Mennen vertoont op sommige momenten sterk overeenkomsten met die van Scorpions-zanger Klaus Meine.
Dit wil niet zeggen dat het een afgezaagd verhaaltje is; Zinatra heeft zeker een eigen sound en eigen stijl van liedjes schrijven.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Robby Valentine zat toch ook bij deze band?

avatar van Bart_86
Robby Valentine behoorde inderdaad ook tot deze band, maar alleen bij dit album. Bij het eerste album bestond Zinatra nog uit 2 gitaristen, bij The Great Escape werd 1 van die gitaristen vervangen door toetsenist Valentine.
Robby Valentine zingt leadvocals bij het nummer LOVE NEVER DIES. Een nummer die hij zelf heeft geschreven en op zijn solo-album NO SUGAR added staat een nieuwe versie van dit nummer.
Verder schreef Valentine de nummers The Great Espace, Too Blind To See en Unknown Skies voor dit album.

Catchy plaat, maar de teksten zijn soms te stomzinnig; " ... cleaning lady at daytime, turning into Jekyll and Hide ..." ik bedoel maar.

avatar van Raymond S
Geniale prog/poprock uit Geleen (Limburg) met o.a. Robby Valentine.
Sommige nummers zijn echt over the top, andere zijn slim en uitgebalanseerd.
Too blind to see is inderdaad het topnummer van deze cd.
Oja...Bart 86: Werkelijk een TOP-productie

Mijn allereerste cd! Dus speciaal
Ik heb dit album altijd geweldig gevonden. Kon maar moeilijk geloven dat dit uit ons kleine landje kwam. Iedereen had het maar over Europe en Def Leppard maar niemand kende Zinatra. Doodzonde want ik had deze band graag meer albums zien maken.
Topnummers als Take it to the top (mega refrein!!), Two sides of love, There she was, Love never dies, Unknown skies, Too blind to see, Only your heart en The roaring silence waar Bon Jovi een moord voor zou doen! Paul Laine, die later nog bij Danger Danger zou zingen, schreef ook een aantal nummers voor dit album als ik me niet vergis.

avatar van Edwynn
Happy metal, prog/poprock.

Het zijn niet de termen die mij te binnenschieten bij het beluisteren van deze plaat van Zinatra.

Zinatra scoorde een tweetal hitjes in Nederland en was verder vooral populair in Japan. Met het binnenhalen van Robby Valentine werd het schrijfproces van een stevige impuls voorzien. En de tweede LP The Great Escape werd dan ook de eerste plaat voor de band die een coherent bandgeluid liet horen.

Het is een leuke melodieuze hardrockplaat met geweldige solo's. Veel beter uitgebalanceerd dan het debuut. Met vurig enthousiasme worden de tracks op je afgevuurd. Jos Mennen heeft een prettige stem, maar helaas bedient hij zich van een behoorlijke ernstige vorm van steenkolenengels.

Het valt mij erg op in Hold On:
Wie ken meek it tsroe ze hartbreek if wie trahai

Maar ach, kniesoor die zich eraan stoort.

Het duet met Valentine vind ik wel wat kwelerig. Ik houd dan ook niet zo van Valentine's stemgeluid.

Qua succes zal het allemaal wel wat tegengevallen zijn. Er werd geen hit gescoord zoals Love Or Loneliness. En de belangstelling voor dit soort muziek werd ook gaandeweg minder. Vandaar dat de band hierna ook uiteindelijk opgedoekt werd.

Wie zich kan vermaken met Amerikaans aandoende melodieuze hardrock (hair metal, zo je wilt) valt zich aan The Great Escape vast geen buil.

avatar van vielip
Het duet met Valentine komt inderdaad wat kwelerig over door met name het stemgeluid van Robby. En das'best jammer want het is een prima nummer met mooie tweestemmige zang vind ik.

Geweldig album. Ik vind deze beter dan hun debut. ''Love Never Dies'' ''Hold On'' ''The Roaring Silence'' zijn mooie ballads.

''Take It to the Top'' knalt er lekker in!

avatar van Raymond S
Stemherziening = 3,5 ster waardig!

avatar van Von Helsing
Happy Metal en mij ook iets te vrolijk. Zit overigens wel prima in elkaar en dan vooral de vocalen zijn top.

avatar van gigage
There she was als single is wel een erg vrolijk songfestival deuntje. Toch wel eens leuk om terug te horen.

avatar van vielip
Daar moest een single in die tijd aan voldoen voor zover ik me kan herinneren. Als je als (hard) rockband op de radio gedraaid wilde worden althans. Ga de bands die in die tijd op de radio voorbij kwamen maar eens langs en je zult een hoop vrolijke deuntjes tegenkomen