Gillan - Toolbox (1991)

Label: East West

1. Hang Me Out to Dry (4:02)
  2. Toolbox (4:16)
  3. Dirty Dog (4:11)
  4. Candy Horizon (4:15)
  5. Don't Hold Me Back (4:36)
  6. Pictures of Hell (3:55)
  7. Dancing Nylon Shirt (Part 1) (3:38)
  8. Bed of Nails (4:24)
  9. Gassed Up (3:06)
  10. Everything I Need (3:48)
  11. Dancing Nylon Shirt (Part 2) (3:02)
avatar van HiLL
Hoezo brengt de beste man platen uit onder de naam Ian Gillan band, Ian Gillan en zoals hier Gillan?

avatar van B.Robertson
De muziek van Toolbox sluit aardig aan op de hardrock die Ian onder de bandnaam Gillan tussen 1979 en 1982 heeft gemaakt. Het materiaal van Toolbox haalt dat niveau over het algemeen net niet.
Het zijn allemaal wel stevige en melodieuze songs maar het ontbreekt aan wat grote uitschieters.
Ian was een paar jaar ontlast van Child in Time zodat zijn stembanden hier in de studio de krijsende/gillende uithalen weer konden halen. soms net wat te veel van het goede. In het titelnummer klinkt dat prima maar een paar nummers verder, zoals in Pictures of Hell, kunnen al die uithalen je ook op de zenuwen werken. Het nummer Toolbox is nog het beste op dit redelijke album.