Cruachan - Tuatha Na Gael (1995)

Ierland
Metal / Roots
Label: Nazgul’s Eyrie

1. I Am Tuan (2:23)
  2. The First Battle of Moytura (7:43)
  3. Maeve's March (3:32)
  4. The Fall of Gondolin (8:03)
  5. Cúchulainn (7:03)
  6. Táin Bó Cuailgne (8:45)
  7. To Invoke the Horned God (6:13)
  8. Brian Boru (4:40)
  9. To Moytura We Return (8:25)
  10. Return (6:36)
  11. Erinsong (4:56)
  12. Ó Ró Sé Do Bheata Bhaile (3:44)
goeie folks metal band

Davez
Een redelijk zware plaat voor het hoofd om in 1 stuk te beluisteren. De vocals vind ik redelijk belachelijk, bijna niet hoorbaar ( maar dat is eigenlijk een pluspunt) De muziek opzichtzelf is wel leuk. De combinatie metalgeweld met fluit werkt aanstekelijk maar 9 nummers is wat veel van het goede. Gelukkig is er sporadisch een tempodaling. Allessinds vind ik Cruachan beter dan Finntroll.

3.5*

avatar van Von Helsing
Davez schreef:

3.5*

Sterker nog! Ik beschouw Cruachan als de grondleggers van dit genre. Vele malen beter dan Finntroll en al die andere hoempapa bandjes.