Sheila E. - Icon (2013)

7. Nasty Thing

met MC Lyte

8. Leader of the Band

met The E Family en Prince

9. Turn It Around (Interlude)
  10. Girl Like Me

met Ledisi

11. Who I am Now
  12. Old Skool

met Eddie M & J.A.I "Tha Profit"

13. Now Is the Hour (Interlude)

met Moms Escovedo

14. Waters of Life *

met Lynn Mabry

15. Surrender *

met Judith Hill en Dave Stewart

16. Fiesta *

met B Slade

Het enige echt interessante werk is afkomstig uit de jaren '80 dus het zal mij benieuwen...

Live vond ik haar overigens wel geweldig vorig jaar in Zoetermeer en 'men' zegt dat dit album een terugkeer is naar die jaren '80. Eerst horen, dan geloven natuurlijk. 'Men' zegt zoveel.

De samples beluisterd en natuurlijk zijn die niet maatgevend maar ik heb zo het idee dat ook dit album het hem niet gaat worden voor mij helaas. Hopelijk verrast ze me toch nog als ik het hele album heb gehoord.

avatar van Kos
Kos
Sheila

avatar van lennon
Hoe's leader of the band met Prince?

ik heb nog niks gehoord...

lennon schreef:
Hoe's leader of the band met Prince?

Een typische latin kraker waar ook de E Family van zich laat horen. Je hoort hem meezingen in de koortjes maar niet heel nadrukkelijk.

De laatste albums vond ik afgrijselijk. Icon laat meer horen waar haar roots liggen; een hoop latin dus.
Niet altijd mijn ding maar het klinkt beter dan die vreselijke draken die hier aan vooraf gingen.

avatar van lennon
De hoes is in ieder geval wel mooi!

Ben ook gestopt met luisteren toen Sex Cymbal uitkwam. Zonder de hulp van Prince is het allemaal wat tam. Blijft super drumster natuurlijk, maar als solo zangeres toch een stuk minder.

lennon schreef:
De hoes is in ieder geval wel mooi!

Blijkbaar ook weer aangepast... is dit de originele hoes?

avatar van davevr
Volgende week concertje meepikken in het Depot in Leuven. Ik ben benieuwd wat mevrouw Escovedo uit haar mouw gaat schudden.

Ik vind haar live echt geweldig, heel ontwapenend ook.

aERodynamIC schreef:
Ik vind haar live echt geweldig, heel ontwapenend ook.

Inderdaad, zeer energiek, enthousiast, en oprecht!!

avatar van davevr
Ok, ik heb de CD nu een paar dagen (gehandtekend door miss Escovada herself in Leuven).

Deze gast is met zijn dochter van 11 geweest die onder de indruk was (Beter dan Violetta betekent iets in de puberwereld en nu moet ik op zoek naar een drumstel en drumlessen voor haar )
Sheila E is een topmuzikante die niets meer te bewijzen heeft en dat toch doet. Eerlijk, oprecht en steengoed optreden. En geloof me, dit is niet mijn genre om het zanchtjes uit te drukke.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik haar nieuwe nummers, degene van dit album live beter vind dan die oude. (Alle Prince fans hun mond valt nu open). Wat niet betekend dat dit een steengoeie plaat is. Dit is een braaf middle-of-the-road album met een paar funky uitschieters (Lovely day heeft dat Sly Stone gehalte) Ik raad iedereen aan om naar een live concert te gaan en dit ding via Spotify te beluisteren. Trouwens, lang geleden dat ik de naam MC Lyte nog zag opduiken.

En voor de fans : er zijn trial-episodes gemaakt voor een realityreeks over de Escovedafamilie en een wisjeweetje : haar neef Javier Escovedo heeft the zeros gesticht. Meer in mijn straatje The Zeros - Don't Push Me Around (1991)

Ook hier: aanvankelijk geen liefhebber van dit album, maar deze tropische klanken doen het momenteel erg goed in huize aERo. Vakantie net gestart en dan Icon op: een perfecte combinatie!