Dead Neanderthals - ....And It Ended Badly (2013)

Jazz / Metal
Label: Gaffer

1. There Was a Great Battle,

2. Weapons Drawn, Blood Spilled,

3. Both Sides Fought Bravely,

4. It Went on for Days,

5. And It Ended Badly,

met Colin Webster

6. And in Tears... of Course.

avatar van Masimo
Nog een?

Polaris is erg goed, de nieuwe EP wellicht nog beter, en dan nog eentje! Toe maar.

avatar van Slowgaze
Deze is keihard, met dank aan de tijdelijke toevoeging van een derde saxofonist.

avatar van Don Cappuccino
Gaaf, weer een nieuwe EP! Dead Neanderthals gaat steeds meer naar free-jazz in plaats van metal, Meat Shovel deed me denken aan Brötzmann. Met een extra saxofonist erbij worden de verwachtingen erg hoog. Hier heb ik heel veel zin in.

Sietse
Hier staat ie nu op en klinkt erg goed moet ik zeggen

Doet me ook veel denken aan die andere Nederlandse band Cactus Truck, veel meer dan de andere releases.

avatar van Masimo
Altijd fijn, namedropping, Sietse! - gaat op 't lijstje.

avatar van Slowgaze
Dolle boel, deze nieuwe Dead Neanderthals. Afijn, lees m'n recensie hier.

avatar van AOVV
Wederom leuk geschreven, Maarten. Ik moet dit duo (op deze plaat dan wel een trio) toch maar eens gaan ontdekken. Waarom niet al hun albums achter elkaar gaan luisteren? Dat lijkt me nog 'ns een goed idee.