Arts the Beatdoctor - Lazy Thunder EP (2013)

Electronic

4. Ghost in the Machine
  5. Moebius' Travels [Sam a la Bamalot Remix] *
  6. IL404 [Flako Remix] *
avatar van Dakduivel
Ondertussen al een tijdje te beluisteren.

avatar van Metalhead99
Deze nieuwe EP van Arts the Beatdoctor begint met een mooi, haast bevreemdend "spacy electronic" (zoals ik het zelf maar genoemd heb) nummer. Erg typische stijl en best vernieuwend als je het mij vraagt. Ik heb nog maar zelden iets vergelijkbaars gehoord.
Moebius' Travels lijkt een soort samples/invloeden uit Azië te bevatten. Wederom een erg fijn, trippy nummer.
Met Little Brother krijgen we het eerste nummer voorgeschoteld waarop vocalen te horen zijn. Ella zorgt voor een warm en sfeervol geluid. De beat van Arts is dan weer best tegendraads. Deze is elektronisch en soms best koud. Toch lijkt het goed bij elkaar te passen. Misschien wel het fijnste nummer van deze EP.
Ghost in the Machine is al helemaal moeilijk te omschrijven. Het klinkt als een zware hip-hop beat vermengt met bezwerende electronica. Afijn, iets dat je gewoon moet ervaren en dat ik niet zomaar kan uitleggen. Ik vond het nummer in ieder geval een fijne ervaring en denk dat dit nummer best goed zou passen bij de komende Story of Ajabu II in Dordrecht waar hij ook zal draaien.
De twee remixen van Sam a la Bamalot en Flako vind ik persoonlijk dan weer niet zo heel erg interessant en de bijdrage aan het totaalgeluid van het plaatje is ook niet zo groot.
Een EP die voor mij vooral de moeite waard is voor het werk van Arts zelf.