After Crying - Overground Music (1990)

Hongarije
Rock / Neoklassiek
Label: Pereferic

1. European Things (Hommage á Frank Zappa) (8:28)
  2. Don't Betray Me (3:06)
  3. Confess Your Beauty (6:53)
  4. Madrigal Love (Part One) (2:13)
  5. ...To Black... (5:08)
  6. Madrigal Love (Part Two: Over Every Sea) (3:03)
  7. Madrigal Love (Part Free) (0:50)
  8. Shining (...To the Powers of Fairyland) (10:44)
Misterfool
after crying is een van die rare bands binnen het symfonische prog genre. zo is er naast de gebruikelijke piano ook veel nadruk op de viool/cello en enkele blaasinstrumenten. de zanger heeft een nogal dik oost-europees accent maar dat mag de pret zeker niet drukken hoewel de vrouwelijke stem in shining wel degelijk beter zingt.

Een heerlijk speelse sfeer heerst op dit album. naast veel klassieke invloeden maakt after crying ook veel gebruik van jazz en avant-garde op album. ik vind het een leuk energiek album wat ik zo nu en dan tijdens mijn krantenwijk draai.

beste nummer european things
slechste nummer confess your beaty