Earth, Wind & Fire - Earth, Wind & Fire (1971)

Funk / Soul
Label: Warner Bros.

1. Help Somebody (4:02)
  2. Moment of Truth (3:08)
  3. Love Is Life (5:12)
  4. Fan the Fire (5:17)
  5. C'Mon Children (3:22)
  6. This World Today (3:40)
  7. Bad Tune (5:22)
avatar van FunkStar
Een erg lekker debuut album van EW&F met het welbekende deuntje Moment Of Truth (wat later in 1990 gesampled is door de Nederlandse zanger/rapper Tony Scott als in Get Into It)

Hier en daar lijkt het erg sterk op bands zoals Chicago en Blood Sweat & Tears en daarmee doel ik op de horn sectien.

Volgens mij is dit nog ver voordat Philip Bailey, Larry Dunn en Ralph Johnso zich bij de band voegde.

avatar van andnino
Heb met een vriend besloten een discografiemarathon te doen. Wat namen in een hoed, en van de getrokken naam de discografie van begin tot einde luisteren. Nou, ik kreeg van hem Earth Wind & Fire. Dan gaan we er ook voor!

Dit eerste album is een leuk begin. Help Somebody en Love is Life blijven in mijn playlists, erg lekkere nummers! Aan de korte kant, maar helemaal niet slecht voor een debuutplaat. Een typische 3,5*/7 score, wordt wellicht een "benchmark" in deze lange discografietour.