Green Carnation - Acoustic Verses (2006)

Noorwegen
Label: The End

1. Sweet Leaf (4:39)
  2. The Burden Is Mine... Alone (3:15)
  3. Maybe? (5:03)
  4. Alone (3:44)
  5. 9-29-045 (15:30)
  6. Childs Play (Part 3) (3:32)
  7. High Tide Waves (7:49)
avatar van Fianosther
The burden is mine klinkt goed, lekker meeslepend. de rest heeft me nog niet kunnen boeien. Ik ga de cd binnenkort een keer in z'n geheel luisteren.

Casartelli (moderator)
Hmm ik ben ook wel benieuwd naar dit plaatje.

Mij boeit dit dus duidelijk wel. Die prachtige strings in Alone, de mooie opbouw van 9-29-045.. klinkt allemaal erg rustgevend. Ken verder niks anders van ze, maar ben ook wel benieuwd naar hun ruigere kant. Ik ga dus maar eens op zoek naar oud werk

obsessed schreef:
Ik ga dus maar eens op zoek naar oud werk

Zeer aan te bevelen! Ze hebben geen twee cd's die op elkaar lijken...

Casartelli (moderator)
En inmiddels heb ik hem zelf ook gehoord. Boeiend plaatje en zoals we van Green Carnation gewend zijn: Weer Eens Wat Anders!

avatar van snarf349
goeie plaat, anders wat ze normaal spelen

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Mooie folk rock plaat, prettige zanger, erg sfeervol !
Childs play is prachtig !!

avatar van notsub
Dit is leuk als je een fan bent en alles wilt hebben van de band. Mij doet het niets zo veel. Het luistert lekker weg, maar is me dan toch te ver van de essentie zoals ik de band op zijn best vind.

avatar van Thin Air!
Yes mister!!!!! Weer een leuke verrassing die ergens diep in mijn mediaplayer verborgen zat.
Omdat ik mezelf opgezadeld heb met de taak om alle albums van a t/m z te beluisteren ben ik nu bij........ albums beginnend met a.

"Acoustic verses" is dan zo'n juweel die ik een tijd geleden eens van het internet afgehaald heb. Nooit geluisterd en komt nu met (verplichte) luisterbeurten tot volledige wasdom.
Lekker luisteren en ondertussen wat van deze ,voor mij onbekende, band opgezocht. Ik lees dat ze vanuit de deathmetal/gothic hoek komen met folk invloeden. hmmmm ik weet het niet.
Ik denk dat ik het bij deze plaat hou.

De akoestische CD is hun rustigste en schijnt gelijk hun laatste te zijn.
Geweldige nummers met als absolute uitschieter voor mij The Burden is Mine en Maybe (vooral het laatste stuk is fenomenaal).

Tijdens sommige nummers begint de zanger te zingen als een sprookjesverteller. Ja, en daar heb ik nou net een enorme hekel aan. Net of er iemand in het kindertheater zit te zingen.
( oeps....net kaarten besteld voor Gazpacho in april . )
Maar over het algemeen is het hele aangename muziek met prachtige melodieën en sfeer elementen.

Deze plaat is magic (maar soms iets te veel)

avatar van Thin Air!
link van een concert waarbij ze dit hele album spelen.

YouTube - Green Carnation - A night under the dam (Live)