W.A.S.P. - Double Live Assassins (1998)

Label: CMC International

1. The Medley (11:33)
  2. Wild Child (6:03)
  3. Animal (4:13)
  4. L.O.V.E. Machine (4:16)
  5. Killahead (3:51)
  6. I Wanna Be Somebody (6:27)
  7. U (5:34)
  8. The Real Me (3:37)
  9. Kill Your Pretty Face (6:34)
  10. The Horror (9:11)
  11. Blind in Texas (5:34)
  12. The Headless Children (5:46)
  13. The Idol (6:14)
  14. Crimson Idol Medley (10:37)
  15. Little Death (4:17)
  16. Mean Man (3:51)
  17. Rock 'N' Roll to Death (3:51)
avatar van Sinner
Geweldige live plaat. Het geluid is erg goed en de songs worden overtuigend gebracht. Heel leuk is ook dat opvalt dat de songs van Kill Fuck Die zeker ook overeind blijven zonder de franje van het album. Alleen is natuurlijk wel de vraag hoe "live" alles eigenlijk is. Het klinkt wat te perfect en zo ben ik ervan overtuigd dat de koortjes en backing vocals gewoon van band komen. Verder toch een mooi overzicht van wat Lawless de laatste jaren allemaal heeft uitgespookt, met als beste tracks ongetwijfeld de Crimson Idol medley, de medley op het begin en Headless Children.

avatar van vielip
Inderdaad een prima live album!! Veel beter dan Live in the raw vind ik. Daarvan is de produktie zó slecht dat het al m'n luisterplezier vergalt. Op dit album een lekkere vette sound die je speakers utiknalt!
Het enige minpuntje voor mij is dat het album is opgenomen tijdens de KFD tour. Laat ik dat album nou net hun slechtste vinden
De nummers blijven live wel redelijk overeind maar toch...ze nemen ruimte in waar ik liever andere songs had gehoord.

avatar van buso
Vorig jaar de band gezien op Alcatraz. Had wel al van de naam gehoord, maar kende niet echt een nummer van hen. Matig optreden en zodoende niet echt geneigd me verder te verdiepen. Tijdje terug meegedaan aan een metalladder hier waar de band een paar keer terugkwam. Dat gaf de aanzet toch iets aan te schaffen van hen.
Album twee keer beluisterd en Energie, melodie, goed riff- en soleerwerk ... Ben onder de indruk! Ik vraag me af waarom ik de band niet vroeger op het spoor ben gekomen.

avatar van gigage
Hele sterke verzameling live tracks samengesmeed tot één concert waarbij de oude glam songs hand in hand gaan met het latere " serieuzere " werk. Misschien op een enkele song na staan al mijn favorieten er wel op.

avatar van gigage
De terugkeer van Chriss Holmes is een goede reden om een livealbum uit te brengen want voor je het weet is die weer weg (en dat was ook zo). De niet zo subtiele shredder scheurt erop los alsof die nooit is weggeweest met daarbij speciale aandacht voor het meeslepende "U" die hier tussen de overbekende W.A.S.P. krakers is opgesloten. De maar liefst 5 K.F.D. songs (van het wat afwijkende W.A.S.P. album waar de tour op gebaseerd is) houden eigenlijk allemaal wel goed stand en blijken gewoon in het repertoire van de band te passen. Het geeft het album ook de nodige rustpuntjes.

Valt er nou ook nog iets te klagen? jazeker, je hebt Metal en je hebt W.A.S.P. dus als je niet van de zang van Blackie houdt en de soms puberale profanity dan komt dat nooit meer goed. Zoals ook blijkt bij het langsscrollen van de albums op wiki; Allmusic geeft steevast een maximale maar vaak een mindere score van 3/5 en het Duitse Rock Hard veelal een 9/10. Zo zie je maar.