Chet O'Keefe - Because of You (2013)

Country / Folk
Label: Rootsy

1. Not Drunk Yet (4:33)
  2. True Love (4:17)
  3. Because of You (3:17)
  4. Hick Tech (Nology) (2:53)
  5. Goin' Downtown (3:06)
  6. Oh Angel (3:32)
  7. Star Cafe (4:25)
  8. Drinkin' Day (3:07)
  9. Blue Martin (2:30)
  10. Talking Kerrville Blues (4:20)
Hendrik68
Ik ken Chet O'Keefe nog maar een dikke maand of zo. Ik werd geattendeerd op het album Game Bird en dat was een openbaring voor mij. Ik was lang in de veronderstelling dat Game Bird uit dit jaar kwam. Ik dacht, die kan mooi in mijn eindejaarslijstje. Dat ging dus mooi niet door. Maar als een duveltje uit een doosje kwam plotseling vorige week dit nieuwe album in mijn vizier.

Nog steeds heb ik niet de tijd gevonden om meer over deze man te lezen. Het is echter duidelijk dat mannen als John Prine en Guy Clark grote inspiratiebronnen voor O'Keefe zijn. O'Keefe heeft daar echter een mooie eigen draai aangegeven en de rust en ontspannenheid die van zijn stem uitgaat maakt dit een erg plezierige zit. De afsluiter is even prachtig als ook een teken waar Chet de mosterd vandaan heeft. Een ordinaire talkin' blues. Zo eindigt het debuut van Van Zandt met zijn Talkin' Karate Blues, of Guy Clark's Let it roll op The Old No. 1. Mijn top 10 van 2013 begint steeds vastere vormen aan te nemen, maar voor O'Keefe is nog wel plek. Heerlijk stukje muziek. Ik ga na 4 luisterbeurten van start met 4 sterren met een grote kans op meer.

avatar van Lura
Hendrik68 schreef:
Ik werd geattendeerd op het album Game Bird

Laat me raden. Door Kistenkuif? Zijn vorige album is mooi. Ga direct achter deze cd aan. De mooie releases vliegen op dit moment om je oren.

kistenkuif
Als Hendrik en Lura warm lopen voor een tot op heden relatief onbekende songwriter in het countrygenre dan moet die gewoon meer dan voldoende kwaliteit hebben want zij hebben er sjoege van en leggen de lat hoog. Ik heb hem nu een weekje binnen. Dit album is inderdaad minstens zo goed, zij het wat meer ingetogen, als het ook al niet misselijke Gamebird (2010) dat mij eveneens pas vrij recent door de platenboer werd aangereikt. Chet O'Keefe is daarom voor mij de ontdekking van het jaar in dit genre.