Jandek - The Song of Morgan (2013)

1 stem

Blues / Avant-Garde
Label: Corwood

1. Nocturne One (55:22)
  2. Nocturne Two (58:39)
  3. Nocturne Three (1:00:42)
  4. Nocturne Four (1:00:33)
  5. Nocturne Five (58:20)
  6. Nocturne Six (58:54)
  7. Nocturne Seven (51:31)
  8. Nocturne Eight (59:16)
  9. Nocturne Nine (52:52)
avatar van dix
dix
Hier kijk ik letterlijk naar uit

Moi aussi

avatar van Jazper
Nou, die wil ik ook wel

sendotsklin
Hier zojuist aangekomen, inclusief een handgeschreven briefje van jandek

Hier ga ik vanavond eens voor zitten

avatar van Môrthul
Hij heeft hem al hoor Schreef ie nog wat interessants?

sendotsklin
Dat is iets tussen Jandek en mij

Nocture One inmiddels meerdere malen beluisterd, erg mooi en "muzikaler" dan ik had verwacht

sendotsklin schreef:

Net begonnen aan Nocturne One en ik heb exact dezelfde indruk. Ik had een soort reguliere Jandek op piano verwacht, maar dit overtreft nog mijn stoutste verwachtingen. Wat een schoonheid!

avatar van Môrthul
Dat dacht ik ook haha. Maar vooral het begin is nog erg 'normaal mooi'. Later wordt het wel iets willekeuriger. De opnamekwaliteit vind ik trouwens veel helderder dat wat ik al van hem ken (Vooral ouder werk en bijvoorbeeld vergeleken met de piano-inprov van The Beginning)

sxesven
Inmiddels op schijfje drie aanbeland, waar Jandek in het laatst gedeelte zowaar met een jazzy insteek aan het pingelen slaat (tja, spoilertags maar, het voelt een beetje als spoilen om dat te verklappen). Tot nog toe nog steeds diep onder de indruk van deze verzameling!

Sietse
Hier ondertussen bij CD 7 aangekomen (en hij loopt rustig door).
Dit zal de enige keer zijn dat ik ze allemaal "achter elkaar" draai (ik heb wel pauzes gehad zoals slapen en van huis weg zijn).
Ik heb Jandek ook op Incubate piano zien spelen, en daarbij zong hij ook. Dat was allemaal toch wel spannender dan dit dus daar had ik mijn hoop op ingezet. Desalniettemin is het wel erg mooi.

avatar van Paap_Floyd
Prima studeermuziek dit. Ik hoef ook 9 uur lang niet te bepalen wat ik moet opzetten en dat soort struggles. ik heb het idee dat elk nummer gebruikmaakt van hetzelfde toonmateriaal.Het leidt in elk geval niet af.

avatar van Jazper
Ik moet bekennen dat ik ze nog steeds niet allemaal beluisterd heb. Een enigszins merkwaardige release, waarvan ik me toch afvraag of 9 cd's wel zo nodig waren. Niettemin fijne muziek die je het tijdsbesef wat doen vergeten. Nog wat ongrijpbaar, maar dat is wellicht ook wel de charme.

sendotsklin
Voor de liefhebbers, er is ondertussen een nieuwe Jandek piano box uit!
maar wat wellicht een grotere verrassing is, corwood industries heeft een webshop

Ghost Passing

Sietse
sendotsklin schreef:
corwood industries heeft een webshop

:O

avatar van dix