Johnny Cash & June Carter - Duets (2006)

Country
Label: Sony

1. It Ain't Me, Babe (3:03)
  2. Jackson (2:46)
  3. Long-Legged Guitar Pickin' Man (2:35)
  4. Oh, What a Good Thing We Had (2:43)
  5. Darlin' Companion [Live] (2:14)
  6. If I Were a Carpenter (2:59)
  7. 'Cause I Love You (2:32)
  8. The Loving Gift (2:14)
  9. Help Me Make It Through the Night (2:57)
  10. The Pine Tree (2:55)
  11. No Need to Worry (2:51)
  12. Old Time Feeling (2:50)
  13. One Way Rider (3:18)
  14. Brand New Dance (3:27)
  15. Far Side Banks of Jordan (2:41)
  16. It Takes One to Know Me (3:35)
Deze originele opnames kan je koestern als een mooie herinnering aan de recente film "Walk The Line"
Het laatste nummer heeft inhoudelijk een hoge "Hurt" waarde. Het zou een prachtige begeleidend geweest zijn tijdens de aftiteling van de film

avatar van dudehere
het nummer If I Were a Carpenter maakt deze cd al de aanschaf waard. kippevel

avatar van AOVV
Fraaie verzameling duetten van Johnny Cash en June Carter, zoals uit de albumtitel al op te maken is. De bekendste nummers (Jackson, If I Were a Carpenter, It Ain't Me, Babe) staan er op, en verder nog wat onbekender materiaal, wat het zeker niet minder goed maakt. Wat deze plaat vooral duidelijk maakt, is dat de bariton van Cash en de enthousiaste, soulvolle stem van Carter erg goed samengaan.

De afsluiter van deze compilatie is trouwens ook de afsluiter van de onvolprezen box The Legend, en daar hangt een bijzonder verhaal aan vast. Maar aangezien ik daarover reeds bij de box zelf schreef, ga ik het hier niet meer herhalen.

4 sterren