Aloe Blacc - Lift Your Spirit (2013)

Soul
Label: Interscope

1. Wake Me Up (3:45)
  2. The Man (4:15)
  3. Soldier in the City (3:25)
  4. Love Is the Answer (3:44)
  5. Here Today (3:54)
  6. Wanna Be with You (3:44)
  7. Lift Your Spirit (3:26)
  8. Red Velvet Seat (3:23)
  9. Can You Do This (2:56)
  10. Ticking Bomb (3:36)
  11. Eyes of a Child (6:13)
  12. Chasing * (4:22)
  13. The Hand Is Quicker * (5:02)
  14. Owe It All * (3:53)
avatar van shaadiq haynes
Zware teleurstelling; de ene tenenkrullende feelgood-ballad na de andere..

avatar van -marco-
shaadiq haynes schreef:
Zware teleurstelling; de ene tenenkrullende feelgood-ballad na de andere..

Das spijtig om te horen. Ik kijk hier wel naar uit. Veel nummer staan ook op zijn EP Aloe Blacc - Wake Me Up EP (2013).
Die heb ik wel geluisterd en ik was wel positief.

avatar van shaadiq haynes
-marco- schreef:

Die heb ik wel geluisterd en ik was wel positief.

Ja, over die EP was ik ook vrij positief... Het door Pharrell geproduceerde 'Love is the Answer' deed het beste vermoeden, maar helaas wordt het niveau van die track nergens op de plaat geëvenaard

avatar van -marco-
Wake me up vind ik ook een heerlijk nummer en ticking bom mag er ook zijn wat mij betreft.

shaadiq haynes schreef:

avatar van Rhythm & Poetry
Is dit echt zo slecht? The Man is bijvoorbeeld een van de fijnste nummers die ik ken.

avatar van FlyLo
Wake me Up is zo'n kutnummer. Ik had geen idee dat het van Aloe Blacc was

avatar van paddy pipedown
Wat een rukplaat. In alle opzichten slecchter dan de prima voorganger. Die single is ook een draak.
bah.

0,5
Zware teleurstelling. Er zijn maar weinig artiesten die bij de overstap naar een major label het aandurven om hun eigen ding te blijven doen. Ook Aloe Blacc is duidelijk gezwicht onder de druk van Jimmy Iovine (samen met Simon Cowell toch wel serieus aandeel in verval van commerciële popmuziek) en co.

avatar van Shelter
Ik begrijp dat dit duidelijk anders klinkt dan eerder werk, maar zooo slecht als mensen hier claimen vind ik het niet. Aloe Blacc heeft een mooie kwetsbare stem, tekstueel is het niet heel fantastisch en helaas zitten er wat te gladde tracks op dit album. Maar ik vind het nog steeds goed luisterbaar en daarom 3,5*

avatar van Shelter
Here Today en Wanna Be With You zijn trouwens wel echte kots nummers