Lights & Motion - Save Your Heart (2013)

Zweden

7. Crystalline (3:58)
  8. Orbit (1:47)
  9. We Are Ghosts (2:21)
  10. Atlas (3:01)
  11. Save Your Heart (2:20)
avatar van Metalhead99
Het debuut dat eerder dit jaar uitkwam is best indrukwekkend. Ik ben benieuwd of hij die lijn weet voort te zetten!

avatar van Metalhead99
Twee langspelers uitbrengen binnen 1 jaar is behoorlijk veel. Deze plaat slaat dan ook haast naadloos aan op voorganger Reanimator en is bijna net zo indrukwekkend dan zijn voorganger.
Er waren wat meer luisterbeurten voor nodig voordat het kwartje viel dan bij de voorganger. Dit omdat het in de eerste instantie wat aanvoelt als "meer van hetzelfde".
Doch wanneer het kwartje is gevallen moet ik zeggen dat het wederom een erg genietenswaardige plaat is geworden die zoals zijn voorganger meer als geheel gezien kan worden. De kwaliteit is namelijk wederom erg hoog en het is wederom nagenoeg onmogelijk om wat favorieten uit te zoeken.
De prachtige instrumentatie sleept je mee in een prachtige droomwereld waar je het liefst niet meer uit wil. Heerlijke muziek om bij weg te dromen. Een aanrader voor de post-rock liefhebbers.

avatar van GothicBowie
Begin van het jaar schreven we al een recensie van zijn album Reanimation. Lights & Motion, het project van Christoffer Franzen deed ons toen met verstomming slaan. Nu werd ook een nieuwe plaat uitgebracht op het label Deep Elm Records. Het album Save You heart klinkt net als de voorganger weemoedig mooi en emotioneel opbouwend naar een climax. Feitelijk is deze plaat gewoon de logische opvolger van Reanimation geworden. Begane wegen worden ook op Save You Heart verder bewandeld, op zich kunnen we daar mee leven gezien de overweldigende indruk van de voorganger.

Elk van de songs liggen dus in diezelfde lijn van wat we al hoorden op Reanimation. Op zich zou je kunnen stellen dat Christoffer, gezien het succes van zijn vorige project, op veilig heeft willen spelen. Uiteraard is het album ook geen klakkeloze kopie van het voorgaande maar experimentele uitspattingen of dergelijke meer hoef je ook niet te verwachten. Maar kan je het hem kwalijk nemen? Waarom een formule te zeer veranderen als deze werkt? Vroegen we ons af.

lees meer :
Lights & Motion - Save Your Heart - Snoozecontrol.be