Sodom - Better Off Dead (1990)

Duitsland
Label: Steamhammer

1. An Eye for an Eye (4:25)
  2. Shellfire Defense (4:23)
  3. The Saw Is the Law (4:11)
  4. Turn Your Head Around (3:23)
  5. Capture the Flag (6:08)
  6. Cold Sweat * (3:10)
  7. Bloodtrails (4:45)
  8. Never Healing Wound (2:26)
  9. Better Off Dead (3:44)
  10. Resurrection (4:50)
  11. Tarred and Feathered * (3:02)
  12. Stalinorgel (4:41)
avatar van Lau1986
Nog geen berichten?! Heerlijk album van deze Duitsers. Wat rauwer dan Agent Orange, maar met klassiekers als the Saw is the Law en Capture the Flag weer een genietbare plaat. Alleen de twee covers hadden wat mij betreft niet gehoeven. Niet dat ze slecht zijn, maar het haalt het tempo even uit de plaat.

avatar van Thin Air!
Niet zo heel sterk album van Sodom. Vooral die Duitse tongval komt hier akelig naar voren. Als ik dat wil horen kijk ik wel een aflevering Allo Allo.
Ook de productie (stemgeluid opgenomen in een telefooncel) spreekt niet echt tot de verbeelding.

Geef mij maar de eerdere albums. Die waren onverstaanbaar goed.

avatar van namsaap
Dit album tot vandaag waarschijnlijk in geen 20 jaar gehoord. Prima album maar geen topper. 'Resurrection' is een afknapper van jewelste....

avatar van B.Robertson
Zet m.i. de lijn van 'Agent Orange' voort: iets toegankelijker, meer ruimte voor melodie en een open / helder geluid met de gitaren wat meer op de achtergrond. Klinkt goed op mijn installatie. 'Resurrection' vind ik ook een afknapper maar gelukkig is "Stalinorgel' een heerlijke afsluiter. Eerste album zonder Frank Blackfire. Sodom heeft veel verloop onder gitaristen gehad, Michael Hoffman doet alleen op dit album mee. Na dit album komt 'Tapping the Vein' en is het geleidelijk gedaan met nuance en melodie in Sodom.

avatar van LinkinPark90
Na sterke voorgangers is dit een iets minder bekend werk van Sodom. Bevat wel een live classic: The Saw is the Law.

Een ietwat standaard thrash metal album met geen slechte songs maar weinig uitschieters. De productie is echter wel ok. De Thin Lizzy cover Cold Sweat haalt de speed wat uit het album maar is zeker geen slechte cover.

avatar van Dirkrocker
Wat hierboven al aangegeven word, de richting die ze op agent orange zijn ingeslagen word hier voortgezet. En dat bevalt me prima, al mag ik het oudere werk ook graag horen. Maar ook dit vind ik en prima album. Tja het is misschien wat toegankelijker, op deze manier heb ik daar zeker geen moeite mee. Ook de productie vind ik prima, en klinkt allemaal goed. Enige kritiek punt waar ik het dan wel mee eens ben, zijn de covers. Die halen de gang en het sfeertje uit de plaat.

avatar van Lau1986
Dit blijft toch één van de beste albums van de band. Fijn plaatje.