Fanfarlo - The Sea (2013)

Label: New World

1. A Distance (3:26)
  2. The Sea (4:48)
  3. The Wilderness (5:01)
  4. Witchi Tai To (4:06)
avatar van Mctijn
A Distance is toch wel weer een fijn nummertje. Iets minder Fanfarlo, iets meer pop. Ik hoop niet dat ze deze kant op willen gaan, maar als tussendoortje smaakt het aardig.

YouTube - Fanfarlo - A Distance

avatar van keijzm73
Íets meer pop zeg je!! 'A Distance' luister weg als een mix van de latere Simple Minds, Talking Heads en Talk Talk. Wel een aardig nummer. Er zit van alles in, maar komt ook op me over als niemendalletje.

Met 'The Sea' krijgen we psychedelica voorgeschoteld. Terwijl ik qua zang heel erg de associatie met Morrisey heb bij dit nummer. Wel een aardig en lekker loom nummer. Deze sound wordt voortgezet met de 'The Wilderness'. Een new-wave geluid. Die dwepende/ aanhoudende synth.'s ben ik geen fan van. En last best met 'Witchi Tai To'? Neh...

Ik blijf vooralsnog van het meer bombastische debuut van de band. Hun tweede album 'Rooms Filled with Light' ken ik eerlijk gezegd niet eens zo goed. Kan me alleen herinneren dat ik die ook al minder vond dan het geweldige debuut 'Reservoir'.

avatar van keijzm73
Type ik ook eens iets tijdens de eerste luisterbeurt Oké, misschien is het ook wennen aan de nieuwe sound.. Had gewoon wat anders verwacht! Derde keer luisteren bevalt al beter.

avatar van Fathead
Het openingsnummer vind ik vreselijk, evenals The Wilderness. En Wichi Tai To zou een songfestivalnummer van Georgië kunnen zijn. The Sea is aardig, maar wel eenvoudig... De vergelijking met Simple Minds snap ik wel, maar hun songs zijn toch wel een stuk pakkender.

Ik hoop ook niet dat ze op deze voet verder gaan...