Ahmad Jamal - Saturday Morning (2013)

Alternatieve titel: La Buissonne Studio Sessions

Jazz
Label: Jazz Village

1. Back to the Future (4:09)
  2. I'll Always Be with You (4:34)
  3. Saturday Morning (10:22)
  4. Edith's Cake (4:47)
  5. The Line (7:15)
  6. I'm in the Mood for Love (6:37)
  7. Firefly (4:05)
  8. Silver (4:40)
  9. I Got It Bad and That Ain't Good (5:36)
  10. One (6:29)
  11. Saturday Morning [Reprise] (3:41)
avatar van platedraaier
Geweldige nieuwe cd van Ahamad Jamal. Op zijn 83e maakt hij gewoon één van zijn beste schijfjes. Af en toe doet dit me denken aan "Rossiter Road".
Wat me opvalt is de relaxte en toch intense sfeer die Jamal weet op te roepen. Hier en daar ook lekkere funky/latin stukken. De percussie is naast de drummer, duidelijk en zeer functioneel aanwezig. De bassisist heeft ook een geweldige eigen plek binnen het kwartet. Nu ben ik verre van een kenner, maar dit album is voor mij tot nu toe "de" jazz release van 2013. Petje af voor deze 83 jarige man met zijn kwartet.

avatar van Droombolus
Ik haalde in de 60s zijn LP uit '58 uit de uitverkoopbakken en ging er eigenlijk vanuit dat hij al jaaaren op het grote podium boven zat te spelen. Petje af dat hij nog steeds aktief is !