Bijbehorende EP van een zwaar ontroerende aflevering van Glee. Cory Monteith, in 2013 overleden, wordt geeerd met deze muziek, omdat hij ster, voorbeeld en hoofdrolspeler van de serie is.
De aflevering heeft een dubbele lading: enerzijds neemt de serie afscheid van Finn, anderzijds nemen de acteurs afscheid van Cory Monteith. Dat Lea Michele in real life Cory´s vriendin was, geeft alles nog weer een andere dimensie.
Genoeg over de achtergrond, het gaat hier immers om de muziek.
Michele keert kort terug in de aflevering voor een gedegen, ingetogen versie van Adele´s Make You Feel My Love, al benadert ze niet het origineel. Seasons of Love is een redelijk mooi nummer en Amer Riley´s I´ll Stand By You is veel beter dan het origineel, en met veel emotie gezongen.
No Surrender en If I Die Young waren voor mij onbekende nummers, die schitterende solo´s van Salling en Rivera opleveren.
Fire and Rain is schitterend gezongen en benadert mijns inziens James Taylor´s werk.
Geen bijzonder opgekalefaterd arrangement, maar precies zoals het zou moeten: 6 mooie, rustige, ingetogen liedjes die een hoger doel dienen: het herdenken van een groot acteur/zanger. 4*