Utopia - Deface the Music (1980)

Label: Bearsville

1. I Just Want to Touch You (2:04)
  2. Crystal Ball (2:02)
  3. Where Does the World Go to Hide (1:45)
  4. Silly Boy (2:24)
  5. Alone (2:13)
  6. That's Not Right (2:41)
  7. Take It Home (2:55)
  8. Hoi Poloi (2:37)
  9. Life Goes On (2:23)
  10. Feel Too Good (3:08)
  11. Always Late (2:26)
  12. All Smiles (2:32)
  13. Everybody Else Is Wrong (3:39)
avatar van Marty
Melige plaat, niets meer en niets minder. Mooie hoes ook (heb hem ook alleen op vinyl).

beaster1256
nee, zwakke plaat van de todd en zijn utopianen , de magie was volledig weg

avatar van Ducoz
Opzich een leuk album, werd er op gewezen door Stijn.
Ik ga niet stemmen want ik heb hem niet helemaal gehoord, sommige nummers voor de helft, andere wel helemaal. Als ik had gestemd dan was het een 2,5.

Erg rommelige productie, en de originaliteit is ook ver te zoeken. Dat hoeft misschien ook wel helemaal niet want het is een tribuut aan de Beatles.
Maar het overgrote deel van de nummers zijn directe kopieën van Beatle nummers maar dan met andere teksten, een soort van parodie dus.

Even wat voorbeelden:
I Just Want To Touch You lijkt op Im Happy just to dance with You
Thats not right is een goedkope versie van Eight days a week
en take it home als Day Tripper
Life goes on... your new favourite 80ties Eleanor Rigby
Feel too good is een ripof van Getting Better
All Smiles is Michelle
en Everybody Else is Wrong is een slechte kloon van Strawberry Fields for Ever.

Sympathieke poging van de heren, maar in mijn ogen een beetje knullig gedaan.

Fedde
Ik vraag me af of we hier met een Utopia-album te maken hebben of een soloproject van Todd Rundgren. Het is wel overduidelijk Rundgren wat we hier horen. Grappige, erg aanstekelijke melodietjes met een vette knipoog naar The Beatles. Niet serieus bedoeld, als parodie (ook dat is een kunst) wel serieus te nemen

Todd doet The Rutles. Deface the Music is een van zijn meer eigenaardige platen, en daar heeft hij deze tovenaar er een boel van. Het album houdt zich ergens in het midden van een hommage en een pastiche. Sommige stukken zijn duidelijk geadapteerd van The Beatles, maar Todd is vernuftig en creatief genoeg om er altijd een eigen draai aan te geven. Onderliggend zijn het echter hele slimme popliedjes geworden. Tevens het laatste Utopia-album dat de moeite waard is.

Ik ben een Todd fan van het eerste uur, maar bij dit album haakte ik (even) af